Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απολογία 23χρονου Αλβανού: Κατονομάζει τον 21χρονο ως αυτόν που δίνει το θανατηφόρο χτύπημα
ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία 23χρονου Αλβανού: Κατονομάζει τον 21χρονο ως αυτόν που δίνει το θανατηφόρο χτύπημα

Απολογία 23χρονου Αλβανού:Ο 23χρονος Αλβανός, που κρίθηκε προφυλακιστέος, κατονομάζει τον 21χρονο Γ.Κ. ως αυτόν που δίνει το θανατηφόρο χτύπημα στον 19χρονο Άλκη

Μέρος της απολογίας του 23χρονου Αλβανού, που πρώτος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον Alpha, ο 23χρονος κατονομάζει τον άντρα που έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη Καμπανό. Όπως είπε στο απολογητικό του υπόμνημα στην ανακρίτρια, αυτός είναι ο 21χρονος με αρχικά Γ.Κ. Στην απολογία του, ο 23χρονος προφυλακισμένος φέρεται να είπε: “Ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μ@λ@κία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι””.

“Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν”, είπε επίσης ο 23χρονος. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω όχημα επέβαιναν 4 άτομα και ο Γ.Κ., που είχε το δρεπάνι.

“Ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του Άρη, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας” αναφέρει, λέγοντας ότι ο ίδιος πίστευε πως σκοπός τους ήταν ο “διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες. Ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν”.

Ως αποδεικτικό του ισχυρισμού του ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση, ο 23χρονος ισχυρίζεται: “Έγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγω μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Αφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα”.

“Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά της Χαριλάου”

“Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου” φέρεται να έχουν πει οι συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους “φωτογραφίζουν” τον 23χρονο πρώτο συλληφθέντα ως το πρόσωπο εκείνο που “έκανε κουμάντο” στους μικρότερους χούλιγκαν. Η επίθεση -λένε- ήταν μια ιδέα του 23χρονου που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Τα τρία αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα, το οποίο αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν “Άρης”, βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Οι συλληφθέντες υποδεικνύουν δύο πρόσωπα -το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι- και δεν μπορούν να πουν ξεκάθαρα ποιος χτυπούσε ποιον. Όρμηξαν και μαχαίρωναν συνεχώς, ενώ όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ένας από τους δράστες της επίθεσης και πιθανότατα της δολοφονίας τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις