Τζίμι Καρ για Ρομά: “Μποϊκοτάζ στον κωμικό για το φρικαλέο σχόλιο”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζίμι Καρ για Ρομά: “Μποϊκοτάζ στον κωμικό για το φρικαλέο σχόλιο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τζίμι Καρ για Ρομά: Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει σχόλια του κωμικού Jimmy Carr για το Ολοκαύτωμα στην τελευταία του stand-up εμφάνιση στο Netflix.

07.02.2022 | 18:59

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας προέτρεψε τον κόσμο να μποϊκοτάρει τον κωμικό Jimmy Carr μετά από σχόλιό του τελευταίου σχετικά με τις κοινότητες των Τσιγγάνων και των Ρομά κατά το Ολοκαύτωμα. Σε μια ειδική εκπομπή του στο Netflix, ο Carr επιχείρησε να αστειευτεί με τη φρίκη της «απώλειας 6 εκατομμυρίων Εβραίων» προτού συνεχίσει λέγοντας πως οι θάνατοι «των χιλιάδων Τσιγγάνων» στα χέρια των Ναζί ήταν ένα από τα «θετικά» του Ολοκαυτώματος. Τα σχόλιά από το επεισόδιο του His Dark Material, έχουν ήδη καταδικάσει ομάδες όπως το Holocaust Memorial Day Trust, το Auschwitz Memorial και το Hope Not Hate.

Ερωτηθείς για τα σχόλια, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Sajid Javid τα χαρακτήρισε «φρικαλέα» στο Times Radio. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε σε αυτό. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιδράσει κάποιος είναι να δείξει σε αυτές τις πλατφόρμες, τι σκέφτονται για τον Jimmy Carr με το να μην τον παρακολουθούν ή να τον ακούνε, και αυτό θα του στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα».

Ο Carr προσπάθησε να ανασκευάσει

Το σόου του Netflix κυκλοφόρησε την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά έλαβε ευρεία προσοχή την περασμένη Παρασκευή, όταν αναρτήθηκε σχετικό στιγμιότυπο, το οποίο και κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο. Ο Carr προσπάθησε να ανασκευάσει, εξηγώντας ότι αυτό που είπε ότι ήταν το πλαίσιο του αστείου. Σημείωσε ότι ήταν στα όρια του ακραίου χιούμορ και ότι είχε εκπαιδευτική αξία. «Είναι ένα αστείο για το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, και οι άνθρωποι λένε «μην ξεχνάς ποτέ», είπε. «Υπάρχει εκπαιδευτική ποιότητα. Όπως ακριβώς δηλαδή γνωρίζουν όλοι, ότι 6 εκατομμύρια Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, επειδή δεν διδάσκεται πραγματικά στα σχολεία μας, ότι οι Ναζί σκότωσαν επίσης, κατά χιλιάδες, Τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, άτομα με ειδικές ανάγκες και Μάρτυρες του Ιεχωβά».

Το Σάββατο, η υπουργός Πολιτισμού, Nadine Dorries, πρότεινε νέα νομοθεσία, που θα μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση τέτοιων σχολίων, λέγοντας στο BBC One Breakfast ότι τα σχόλια ήταν «απεχθή και απλώς δεν έπρεπε να μεταδοθούν στην τηλεόραση». «Εξετάζουμε τη νομοθεσία μέσω ενός νομοσχεδίου για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία θα θα μπορεί αν εφαρμοστεί σε τέτοια σχόλια από άλλες πλατφόρμες, όπως το Netflix».

Ετικέτες
Exit mobile version