Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι: Ο Έλμερ και ο Λίμα έγιναν ανάδοχοι γονείς
ΚΟΣΜΟΣ

Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι: Ο Έλμερ και ο Λίμα έγιναν ανάδοχοι γονείς

Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι: Έλμερ και Λίμα έγιναν ζευγάρι, το φθινόπωρο του 2021

Δύο πιγκουίνοι σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης οι πρώτοι «ανάδοχοι γονείς» του ίδιου φύλου που εκκόλαψαν με επιτυχία ένα αυγό. Ο νεοσσός εκκολάφθηκε την 1η Ιανουαρίου από τον Έλμερ και τον Λίμα, δύο ενήλικους αρσενικούς πιγκουίνους Humboldt, στο ζωολογικό κήπο Rosamond Gifford. Ο Έλμερ γεννήθηκε το 2016 στον ζωολογικό κήπο, ενώ τρία χρόνια, αργότερα, γεννήθηκε ο Λίμα. Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι ο Έλμερ έλαβε το όνομά του «επειδή το αυγό από το οποίο εκκολάφθηκε υπέστη τυχαία βλάβη από τους γονείς του και η ομάδα φροντίδας των ζώων το φρόντισε χρησιμοποιώντας κόλλα της εταιρείας Έλμερ».

Έλμερ και Λίμα έγιναν ζευγάρι, το φθινόπωρο του 2021, κατά την περίοδο αναπαραγωγής. Το αυγό που εκκολάφθηκε από τους δύο πιγκουίνους είχε προκύψει από το ετεροφυλόφιλο ζευγάρι Ποκίτα και Βέντε, αλλά η ομάδα του ζωολογικού κήπου το μετέφερε στους μπαμπάδες. «Στον πρώτο μας έλεγχο υγείας όταν ο νεοσσός ήταν πέντε ημερών, ζύγιζε 226 γραμμάρια», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Τεντ Φοξ, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν είναι όλοι οι γονείς καλοί στην εκκόλαψη των αυγών, με κάποιους να σπάνε το αυγό, να μην το επωάζουν σωστά ή να τσακώνονται για το ποιος το επωάζει σε ποια ώρα. «Έτσι αξιολογούμε ποιοι θα είναι καλοί ανάδοχοι γονείς – και ο Έλμερ και ο Λίμα ήταν υποδειγματικοί σε κάθε πτυχή της φροντίδας των ωαρίων», είπε.

Τουλάχιστον δύο ζευγάρια πιγκουίνων έχουν σπάσει τα αυγά τους στο παρελθόν και το γεγονός ότι ο Έλμερ και ο Λίμα «έχτισαν μια φωλιά και υπερασπίστηκαν την περιοχή τους» ήταν ένα σημάδι ότι θα μπορούσαν να είναι καλοί γονείς, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δελτίο τύπου του ζωολογικού κήπου.

Με πληροφορίες CNN
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις