Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 23χρονος Αλβανός – δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος ο βασικός κατηγορούμενος
ΕΛΛΑΔΑ

23χρονος Αλβανός – δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος ο βασικός κατηγορούμενος

23χρονος Αλβανός - δολοφονία Άλκη: Κατονόμασε τους δράστες

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται. Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του αλλά δεν αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση, χτυπώντας τους ανυποψίαστος φίλους του Άρη, με συνέπεια το θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι και στο μαχαίρι που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο 23χρονος κατονόμασε τους άλλους 10 συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη. Δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η προφυλάκισή του ήταν αναμενόμενη, καθώς ομολόγησε, ότι παρευρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά ότι δεν συμμετείχε καν στην δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους δράστες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο όχημα και μόνο βγήκε από αυτό, χωρίς να πλησιάσει στον τόπο του εγκλήματος.

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: Η βία αντιμετωπίζεται με αγάπη – Να μη ζήσει άλλη οικογένεια τέτοιο Γολγοθά

“Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν” δηλώνουν οι γονείς του Άλκη, μιλώντας στην ΕΡΤ3 για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε ο πατέρας του Άλκη το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα. Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την αστυνομία, την δικαιοσύνη για να λυθεί. Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ. Την αγαπούσα και την θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου”, δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας. “Εγώ είμαι ΠΑΟΚ και είμαι και Άρης. Θέλω όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα. Ζητώ και πάλι όλοι μαζί, Άρης και ΠΑΟΚ, να δώσουν έναν κοινό αγώνα, όλοι ενωμένοι φίλαθλοι, παίκτες αλλά και πρόεδροι των ομάδων”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπανός.

“Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους”, επισήμανε η μητέρα του Άλκη, αναφερόμενη στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, τονίζοντας οτι ο Αλκης μεγάλωσε με αγάπη. Στο ερώτημα αν είχαν τον δράστη απέναντί τους τι θα του έλεγαν τόσο η μάνα όσο και ο πατέρας απάντησαν σχεδόν με μια φωνή “τίποτα, αυτή τη στιγμή τίποτα”.

“Μου τηλεφώνησε να δει τι κάνω. Την επόμενη μέρα έδινε μάθημα στο πανεπιστήμιο. Μου είπε θα έβγαινε μια βόλτα να φάει και μετά θα επέστρεφε σπίτι. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 3 τα ξημερώματα μας ειδοποίησε ο κουνιάδος μας. Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…”. Όπως είπε η ίδια δεν έχει συναισθήματα αυτήν τη στιγμή. “Εύχομαι καμιά άλλη μάνα να μην βρεθεί στη θέση μου. Αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο”. Προσπαθεί πολύ κόσμος να επικοινωνήσει μαζί μας είναι αδύνατο να απαντήσω σε όλους, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις