Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 21χρονος συλληφθείς – δολοφονία Άλκη: Τι αναφέρουν οι συλληφθέντες στην αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

21χρονος συλληφθείς – δολοφονία Άλκη: Τι αναφέρουν οι συλληφθέντες στην αστυνομία

21χρονος συλληφθείς - δολοφονία Άλκη: Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, Θεσσαλονικιό, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών

Το δράστη με το δρεπάνι που έδωσε τις χαριστικές βολές στον 19χρονο Άλκη Καμπανό φαίνεται πως «δείχνουν» οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι οκτώ συλληφθέντες κατονόμασαν τον ένατο ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία. Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, Θεσσαλονικιό, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν.

Τα δείγματα, στη συνέχεια, θα συγκριθούν σε αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους 11 συλληφθέντες έχουν αφήσει το DNA τους πάνω στο φονικό δρεπάνι και είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα μοιραία χτυπήματα. Ο 23χρονος είναι αυτός που χτύπησε με στειλιάρι τον άτυχο Άλκη στο κεφάλι, καθώς εντοπίστηκε γενετικό υλικό του ίδιου και του θύματος πάνω σε αυτό. Χθες έγιναν οκτώ νέες συλλήψεις (εννιά σύνολο με τον 23χρονο που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ εκκρεμούν τα εντάλματα σε βάρος δύο ατόμων ακόμη. Του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία και ενός ακόμη ατόμου στην Αθήνα.

Οι χθεσινές συλλήψεις έγιναν με βάση DNA, βίντεο και άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες DNA των συλληφθέντων έχει ταυτοποιηθεί πάνω στα ρούχα του Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του. Οι συλλήψεις χθες και τα εντάλματα έγιναν με βάση το DNA που βρέθηκε, τα βίντεο που εξετάστηκαν και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Από το τηλεφωνικό απόρρητο προέκυψε ότι το κάλεσμα θανάτου των οπαδών του ΠΑΟΚ έγινε μετά από αγώνα βόλεϊ της ομάδας. Το κινητό του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος μίλησε και έδειξε προς την κατεύθυνση των χθεσινών συλληφθέντων, ενώ η ανάσυρση των δεδομένων από το κινητό του έδειξε κεντρική οργάνωση και καθοδήγηση στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

Οι οκτώ συλληφθέντες χθες είναι ηλικίας από 19 έως 23 ετών και έξι από αυτούς είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις οπαδικής βίας, παράνομη οπλοκατοχή, σωματικές βλάβες, ναρκωτικά, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι νεαρής ηλικίας και μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις