Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Εντείνεται η κρίση μεταξύ των δύο χωρών
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Εντείνεται η κρίση μεταξύ των δύο χωρών

Ρωσία - Ουκρανία πόλεμος: Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε περίπου 3.000 επιπλέον στρατιώτες να αναπτυχθούν στην Πολωνία και στη Ρουμανία.

Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες προσγειώθηκε σήμερα στην Πολωνία, όπως ανέφερε ένα μάρτυρας στο Reuters, καθώς η Ουάσινγκτον ενισχύει στρατιωτικά τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, μετά από την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την Τετάρτη περίπου 3.000 επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες να αναπτυχθούν στην Πολωνία και στη Ρουμανία, καθώς η Ουάσινγκτον κινείται προκειμένου να καθησυχάσει τους νευρικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ για την τήρηση των δεσμεύσεών της.

Δεν διευκρινίστηκε άμεσα ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που μεταφέρθηκαν

Το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει ότι περίπου 1.700 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία θα αναπτυχθούν από τη βάση τους στο Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας στην Πολωνία. Η σημερινή άφιξη του αμερικανικού μεταγωγικού C-17 ακολούθησε την άφιξη ενός αεροσκάφους που μετέφερε τον διοικητή, υποστράτηγο Κρίστοφερ Ντόναχιου, που προσγειώθηκε χθες, στο αεροδρόμιο Ρζεσζόφ-Τζασιόνκα, αλλά και μερικά άλλα αμερικανικά αεροσκάφη που μετέφεραν εξοπλισμό, αποτελώντας «τους προπομπούς της όλης αποστολής».

Δεν διευκρινίστηκε άμεσα ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που μεταφέρθηκαν, αλλά ένα αεροσκάφος C-17 «είναι σχεδιασμένο για τη ρίψη 102 αλεξιπτωτιστών και του εξοπλισμού τους» σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. «Η εθνική συνεισφορά μας εδώ στην Πολωνία δείχνει την αλληλεγγύη μας με όλους τους συμμάχους μας εδώ στην Ευρώπη και κυρίως αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας, γνωρίζουμε ότι είμαστε δυνατότεροι, όταν είμαστε μαζί» δήλωσε σήμερα ο Ντόναχιου.

Η Ρωσία αρνείται σχέδια για την εισβολή της στην Ουκρανία

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ δήλωσε λίγα λεπτά μετά από την προσγείωση του αεροσκάφους ότι επρόκειτο για την άφιξη της πρώτης ομάδας Αμερικανών στρατιωτών «από μία μονάδα ελίτ». «…Περισσότερα αεροσκάφη θα προσγειωθούν κατά τις επόμενες ώρες. Οι στρατιώτες θα επιχειρούν στη νοτιοανατολική πλευρά της χώρας μας» πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Ρωσία αρνείται σχέδια για την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να λάβει απροσδιόριστα μέτρα αν οι όροι της δεν εκπληρωθούν, συμπεριλαμβανομένης και μία υπόσχεσης του ΝΑΤΟ για τη μη ένταξη της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις