Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση GPO 2022: Προβάδισμα της ΝΔ με 9,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO 2022: Προβάδισμα της ΝΔ με 9,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO 2022: Η καταγεγραμμένη δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ έχει δημιουργήσει ρεύματα μετατοπίσεων μεταξύ των ψηφοφόρων,

Η ΝΔ προηγείται κατά 9,2% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Οικονομικό Βαρόμετρο του Ιανουαρίου της GPO που δημοσιεύτηκε από το powergame.gr των «Παραπολιτικών». Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 31,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Στην τρίτη θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 14,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,2% και η Ελληνική Λύση με 3,9%, ενώ στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης βρίσκεται το ΜέΡΑ25 με 3%. Οι πολίτες τοποθετήθηκαν και στο άλλο μεγάλο πολιτικό ζήτημα της προηγούμενης εβδομάδας, την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Με βάση λοιπόν αυτά που άκουσαν ή είδαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν θετικά σε ποσοστό 43% την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, έναντι 46,2% που κρίνουν αρνητικά όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Θετικά αξιολογεί την παρουσία του κ. Τσίπρα το 28,3% έναντι 60,7% που εκφράζει αρνητική άποψη, ενώ όσον αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας αλλά τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, το 27,1% συμφωνεί με την παραπάνω απόφαση, ενώ το 66% διαφωνεί, καθώς τη θεωρεί μάλλον ανακόλουθη.

Δημοσκόπηση GPO 2022: Οχι σε πρόωρες εκλογές

Συνολικά το 38,5% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών έναντι του 60,1% που δεν επιθυμεί την παραίτηση της Κυβέρνησης και την πρόωρη προσφυγή σε εκλογική αναμέτρηση. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως έχουμε δει και σε παλαιότερες έρευνες δεν επιθυμεί σε γενικές γραμμές τη διατάραξη του εκλογικού κύκλου και τις πρόωρες εκλογές που στις περισσότερες περιπτώσεις εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Η καταγεγραμμένη δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ έχει δημιουργήσει ρεύματα μετατοπίσεων μεταξύ των ψηφοφόρων, ανοίγοντας ταυτόχρονα τη συζήτηση στον ευρύτερο πολιτικό χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις