Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνεργοί 23χρονου – δολοφονία Άλκη: Πώς οι δράστες είχαν κυκλώσει με 4 ΙΧ τα θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργοί 23χρονου – δολοφονία Άλκη: Πώς οι δράστες είχαν κυκλώσει με 4 ΙΧ τα θύματα

Συνεργοί 23χρονου - δολοφονία Άλκη: Ανθρωποκυνηγητό για τους συνεργούς στη δολοφονία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμών όσων συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Αλκη Καμπανού. Σύμφωνα με πληροφορίες 12 με 15 άτομα, σκληροί χούλιγκαν, φαίνεται να συμμετείχαν στην επίθεση κατά της παρέας του Αλκη Καμπανού που είχε ως κατάληξη την εν ψυχρώ δολοφονία του. Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζητούν οι αστυνομικοί. Παράλληλα οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες κάνουν λόγο για άλλα δύο οχήματα σε δρόμο πιο πάνω, εκτός από τα 2 που έχουν καταγραφεί σε βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια ομάδα 12-15 ατόμων που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαιναν σε ένα «σαφάρι» αντιπάλων προκειμένου να τους ξυλοφορτώνουν και να επιτέθενται εναντίον τους.

Πώς οι δράστες είχαν κυκλώσει με 4 ΙΧ τα θύματα

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι δράστες προσέγγισαν στην οδό Θεοδόση Γαζή, με τέσσερα αυτοκίνητα από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Σε ένα από τα βίντεο φαίνονται δύο από αυτά, ένα Renault και ένα Volkswagen, ενώ δύο ακόμη οχήματα, ένα ακόμη Renault και ένα Citroen C4, βρίσκονται σε παράλληλο δρόμο. Ουσιαστικά είχαν «κυκλώσει» τα θύματα από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Επιπλέον σε άλλο βίντεο απεικονίζεται ο 23χρονος και συνεργοί του να μπαίνουν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, μετά την δολοφονία.

Σε ξύλινο στυλιάρι βρέθηκε το DNA του 23χρονου και αίμα του Αλκη

Σε ξύλινο στειλιάρι που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης, τα στελέχη των εργαστηρίων DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν ανιχνεύσει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα του 23χρονου κατηγορούμενο και γενετικό υλικό-αίμα του άτυχου Άλκη, στοιχείο που «δένει» τις κατηγορίες σε βάρος του. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ο 19χρονος ακόμη και εάν δεν έχανε την ζωή του από την πλήξη με μαχαίρι, θα κατέληγε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Υπενθυμίζεται πως ένας από τους φίλους του Αλκη που ξυλοκοπήθηκε και αυτός άγρια αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον 23χρονο δράστη και μάλιστα τον κατονομάζει ως εκείνον που κρατά το κυρτό και δολοφονικό μαχαίρι.

Πληροφορίες ότι ένας 20χρονος διέφυγε στην Αλβανία

Οι πληροφορίες από το τοπικό site thestival πως ένας 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση, ενδέχεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία για να γλιτώσει τη σύλληψη, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό. Εως τώρα πάντως από την αστυνομία το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ωστόσο το τοπικό site αναφέρει πως ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πέμπτη. Μάλιστα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής και όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία, σύμφωνα πάντα με το thestival.

Όπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο, ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο, σύμφωνα με το thestival, θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αμετακίνητος στις θέσεις του ο 23χρονος

Από την πλευρά του ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού παραμένει αμετακίνητος στη στάση του και μέσω του συνηγόρου του υποστηρίζει πως δεν έχει κάνει τίποτα. Ο δικηγόρος του 23χρονου, ο Θεόδωρος Σιμόπουλος μίλησε στο iefimeirda.gr και ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν είναι ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου Άλκη, αν και ήταν στο σημείο. «Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δολοφονήσει τον άτυχο 19χρονο Άλκη. Αυτή είναι η θέση του. Επιφυλάσσομαι μετά την απολογία του στην ανακρίτρια να δώσω περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. Το σίγουρο είναι ότι δεν σήκωσε το μαχαίρι. όχι απλά δεν σήκωσε το μαχαίρι αλλά δεν ήρθε και σε φυσική επαφή με τα θύματα. Ούτε με τον άτυχο Άλκη ούτε με τους δύο τραυματίες».

Κούγιας: «Φοβάμαι μήπως φυγάδευσαν τους υπόλοιπους στην Αλβανία»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου. «Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», δήλωσε στην εφημερίδα «Livesport».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις