Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Μιχάλη Φιλόπουλου: “Η αστυνομία τους ξέρε, δεν θέλουν να τους τελειώσουν”
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Μιχάλη Φιλόπουλου: “Η αστυνομία τους ξέρε, δεν θέλουν να τους τελειώσουν”

Πατέρας Μιχάλη Φιλόπουλου: Με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου, Ανδρέας, που έχασε τον γιο του το 2007, μίλησε για την οπαδική βία

Πριν από 15 χρόνια, η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί με τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου. Με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου, Ανδρέας, που έχασε τον γιο του το 2007, μίλησε για τα τραγικά περιστατικά, λέγοντας ευθέως ότι η αστυνομία γνωρίζει ξεκάθαρα ποιοι προκαλούν τα επεισόδια, ενώ έριξε ευθύνες στις ΠΑΕ και το κράτος. “Έχουν περάσει 15 χρόνια, εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο αφαιρούν ανθρώπινη ζωή, για το τίποτα. Ειδικά το παιδί αυτό, τον Άλκη, σταματήσαν δυο αυτοκίνητα, κατεβήκαν κάτω, το μαχαιρώσανε το παλικάρι και σηκωθήκαν και φύγανε. Σαν κύριοι… Πάνε στο γήπεδο και πάνε οπλισμένοι όπως ακριβώς το είπες. Πού πας ρε φίλε; Ένας αγώνας είναι, ένα παιχνίδι είναι. Τι δεν μπορούν να καταλάβουν στο ένα παιχνίδι είναι;” αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τότε, οι Αρχές είχαν υποσχεθεί πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας αλλά έχει ξεφύγει πια από τα γήπεδα εισχωρώντας σε κυκλώματα της νύχτας. “Η Αστυνομία ξέρει τους πάντες, είναι δυνατόν να μην τους ξέρουνε; Όλους τους ξέρουνε αλλά είναι δεμένα τα χέρια της Αστυνομίας. Δεν θέλουνε, πρώτα βάζω το κράτος και μετά τις ΠΑΕ, να το τελειώσουνε, που μπορούν να το τελειώσουνε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είπανε θα βάλουνε κάμερες, αν τα θυμάσαι, είπαν το ένα, είπανε το άλλο, έγινε τίποτα;” προσθέτει ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Στο βίντεο ο αδικοχαμένος Μιχάλης

“Δηλαδή εγώ πηγαίνω, μετά από 15 χρόνια, για να σ’ το πω απλά, ακόμα και ανάβω το καντηλάκι του παιδιού μου. Αυτός, αύριο – μεθαύριο, ο εκάστοτε που αφαίρεσε ζωή, θα είναι ελεύθερος. Όπως και του γιου μου, οι ένοχοι, είναι ελεύθεροι. Εγώ όμως εξακολουθώ και πηγαίνω εκεί, όπως θα κάνει και η μάνα του Άλκη και ο πατέρας του και οι συγγενείς του. Δηλαδή δεν έχουν καταλάβει ότι εκτός από τον Άλκη, κλείνουν και ένα σπίτι ολόκληρο;” αναφέρει ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο θυμάτων, του Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 και του 19χρονου Άλκη, το 2022 είναι παρόμοιες. Οι δύο νέοι πέθαναν από μαχαιριές στο σώμα αλλά και βαρύτατες κριανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις