Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα Άλκη Καμπανού: Τα τελευταία λόγια που άκουσε από το παιδί της
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα Άλκη Καμπανού: Τα τελευταία λόγια που άκουσε από το παιδί της

Μητέρα Άλκη Καμπανού: Ο θείος του δολοφονημένου παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα ανέφερε ο θείος του Άλκη Καμπανού, σχετικά με τη δολοφονία του ανιψιού του. Το ανατριχιαστικό έγκλημα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η υπόθεση έχει προκαλέσει την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την οπαδική βία, αλλά και πλήθος ερευνών από πλευράς Αρχών σε συνδέσμους τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Ο θείος του δολοφονημένου παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega και περιέγραψε τα δραματικά λεπτά όταν η οικογένεια του 19χρονου έμαθε την τραγική είδηση του θανάτου του. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στη χώρα με φόντο τα οπαδικά, ενώ περιέγραψε και τον φόβο του πατέρα του Άλκη μήπως χάσει και το άλλο του παιδί.

«Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και κυρίως οι γονείς του. Τον Άλκη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα τον βγάλουμε από την καρδιά μας. Θα είναι πάντα μέσα μας και θα ζούμε με αυτό το βάρος», είπε ο θείος του άτυχου νέου. Ο Άλκης άφησε πίσω του την αδελφή του, η οποία είναι εκείνη που κρατά όρθιο τον πατέρα τους. Όπως είπε ο θείος του 19χρονου, ο πατέρας του Άλκη δεν την αφήνει να φύγει, τη σφίγγει συνεχώς στην αγκαλιά του, λες και φοβάται μήπως χάσει και εκείνη.

Όσο για τον Άλκη, ανέφερε πως «δεν ήταν σε κάποιο σωματείο. Πηγαίναμε εδώ σε μία καφετέρια και βλέπαμε τους αγώνες του Άρη. Τους ακούγαμε που βρίζανε και λέγαμε “γιατί κάνουν έτσι;”. Έτσι πρέπει να βλέπουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου; Εκείνο που θέλω να πω, είναι, για να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι η βία αυτή πρέπει να σταματήσει. Κάπου, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η βία. Θα χαθούνε κι άλλες ζωές. Αυτοί που υποδαυλίζουν αυτά τα πράγματα, θα έρθει και στην πόρτα τους το κακό, αλλά θα είναι αργά».

Τα τελευταία λόγια του Άλκη στη μητέρα του: «Αύριο γράφω μάθημα και διαβάζω»

Το προηγούμενο απόγευμα, ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή με τόσο φρικτό τρόπο, ο Άλκης μίλησε με τη μητέρα του, στην οποία της είπε «αύριο γράφω μάθημα και διαβάζω». Στη συνέχεια ο νεαρός βγήκε βόλτα με τους φίλους του για να ξεσκάσει… «Γύρω στις 3, ενώ κοιμόμουν, ακούω φωνές και οδυρμούς. Ξυπνάω τη σύζυγό μου και της λέω ότι κάτι γίνεται. Φοβήθηκα πως κάτι έπαθαν οι γονείς του Άλκη. Σε πέντε λεπτά με κάλεσαν και μου είπαν ότι μαχαίρωσαν τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη και τον πάνε στο “Παπανικολάου”.

»Τρελάθηκα. Φτάσαμε δεν ξέρω κι εγώ πόσο γρήγορα… Στον δρόμο ο πατέρας του ήταν σε κατάσταση αμόκ. Όταν φτάσαμε, το μάθαμε. Ότι ο Άλκης δυστυχώς… Δυστυχώς τον χάσαμε. Αυτόν τον άγγελο… Και κλήθηκα εγώ για την αναγνώριση», περιέγραψε ο θείος του Άλκη.

Ο ίδιος έστειλε το μήνυμα: «Να μην περάσει καμία οικογένεια αυτά που περάσαμε εμείς. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να λάβουν μέτρα και η Πολιτεία, και η κοινωνία, και οι σύνδεσμοι και όλοι οι παράγοντες που είναι πίσω από αυτά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις