Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία στις Κυκλάδες σήμερα: Ισχυρό χαλάζι, βγήκαν τα εκχιονιστικά στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στις Κυκλάδες σήμερα: Ισχυρό χαλάζι, βγήκαν τα εκχιονιστικά στη Σαντορίνη

Κακοκαιρία στις Κυκλάδες σήμερα: Στην Σαντορίνη οι στενοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια, ενώ ένα λευκό στρώμα έχει καλύψει τις στέγες και τους δρόμους λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες τα νησιά των Κυκλάδων. Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, χαλάζι και πλημμυρισμένοι δρόμοι έχουν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές. Χαρακτηριστικά, εικόνες από τη Σαντορίνη δείχνουν την επέλαση της κακοκαιρίας. Στην περιοχή Μεσαριά οι στενοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια, ενώ ένα λευκό στρώμα έχει καλύψει τις στέγες και τους δρόμους λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης. Η χαλαζόπτωση είναι τόσο έντονη που ο δήμος έβγαλε τα εκχιονιστικά για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς. Μάλιστα, μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπό την εποπτεία του Αντιπεριφεριάρχη και Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, έχουν βγει στους δρόμους και επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και άνεμοι τοπικά έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Αιγαίο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στην Θράκη, στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις