Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καρκίνος των ωοθηκών: Η ιστορία της Χάνα, που οι γιατροί της έλεγαν “να μην ανησυχεί”
ΚΟΣΜΟΣ

Καρκίνος των ωοθηκών: Η ιστορία της Χάνα, που οι γιατροί της έλεγαν “να μην ανησυχεί”

Καρκίνος των ωοθηκών: Για χρόνια είχε συμπτώματα, γιατροί της έλεγαν ότι δεν ανησυχούν

Μία γυναίκα, που χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου βάρους 2 κιλών λέει ότι γιατρός της είπε πως απλά είναι υπέρβαρη. Η Χάνα Κάτον διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών έπειτα από χρόνια που έλεγε στους γιατρούς τα συμπτώματά της. Η 24χρονη από το Κεντ μετακόμισε το 2019 στη Μελβούρνη και ο όγκος της εντοπίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Για χρόνια είχε συμπτώματα μεταξύ άλλων φούσκωμα, αίσθημα κορεσμού, ακανόνιστη περίοδο και συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Οι γιατροί τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αυστραλία της έλεγαν ότι δεν ανησυχούν. Όμως, τα συμπτώματά της χειροτέρεψαν.  Σε μία από τις τελευταίες επισκέψεις της σε γιατρό πριν από τη διάγνωσή της με καρκίνο, λέει ότι εκείνη απέτυχε να την εξετάσει σωστά.

«Δεν ψηλάφισε την κοιλιά μου και αν είχε αφιερώσει χρόνο για να το κάνει, πιθανότατα θα είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μου είπε να χάσω βάρος, κάτι που ήταν δύσκολο να ακούω και σίγουρα δεν ήμουν υπέρβαρη. Είμαι αρκετά καλή φόρμα», τόνισε μιλώντας στο BBC.  Τον περασμένο Οκτώβριο η Κάτον κατέρρευσε από τον πόνο. Αρχικά, οι γιατροί υπέθεσαν ότι επρόκειτο για εξωμήτρια κύηση, όμως οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε υποστεί ρήξη ένας καρκινικός όγκος 20 εκατοστών.

Ελπίζει να βοηθήσει γυναίκες

Τώρα, η 24χρονη ελπίζει να βοηθήσει άλλες γυναίκες να υπερασπιστούν περισσότερο τον εαυτό τους και να απαιτήσουν να υποβληθούν σε επιπλέον εξετάσεις. «Τα συμπτώματα είναι πολύ γενικά, αλλά αν τα αντιμετωπίζετε μην τα αψηφάτε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτή την περίοδο η Κάτον υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και λέει ότι είναι καλά, ενώ ελπίζει σύντομα να δει την οικογένειά της. Για την ίδια, αυτή η περιπέτεια με την υγεία της ήταν ακόμη πιο δύσκολη καθώς δεν μπορούσε να έχει την οικογένειά της στο πλευρό της, εξαιτίας της πανδημίας.  «Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη συζήτηση που έπρεπε να κάνω με τους γονείς μου από το τηλέφωνο, να τους πω ότι δεν ήξερα αν θα πέθανα. Ήταν μια μοναχική περίοδος εξαιτίας της πανδημίας και είναι εξαιρετικά δύσκολο η οικογένειά σου να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου και να ξέρεις ότι δεν μπορείς να γυρίσεις σπίτι», δήλωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις