Βουλή live – πρόταση μομφής: Στην τελική ευθεία η συζήτηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή live – πρόταση μομφής: Στην τελική ευθεία η συζήτηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βουλή live - πρόταση μομφής: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

30.01.2022 | 17:44

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα, τρίτη ημέρα της συζήτησης, η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, θα έχουμε νέο γύρο αντιπαράθεσης με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο κύκλος των τοποθετήσεων θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα εξηγήσει πως για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο η συγγνώμη προς τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ουσιαστικές πράξεις προς το συμφέρον του κράτους και των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να περιγράψει το νέο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας με καθαρή περιγραφή των αρμοδιοτήτων κράτους, αυτοδιοίκησης και πολιτών.

Δείτε live:

Πρόταση μομφής: Τι προβλέπει ο κανονισμός

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν την ευκαιρία να αντιπαρατεθούν για πρώτη φορά χθες, με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι προτιμά τη συγγνώμη με ειλικρινή αυτοκριτική, από την καμία συγγνώμη του Αλ. Τσίπρα για τους 120 νεκρούς στο Μάτι και την Μάνδρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι “δεν υπάρχει συγγνώμη χωρίς να υποδειχθεί που έγινε λάθος”

Η σημερινή συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 9 το βράδυ. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, “πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών”.

Exit mobile version