Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή Live – πρόταση μομφής: Κορυφώνεται η «μάχη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή Live – πρόταση μομφής: Κορυφώνεται η «μάχη»

Βουλή Live - πρόταση μομφής: συζήτηση στην Ολομέλεια κορυφώνεται με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση στην Ολομέλεια κορυφώνεται με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Σημειώνεται, ότι η συζήτηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί περίπου στις 20:00, προκειμένου να ακολουθήσει η ψηφοφορία, ωστόσο ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός βουλευτών που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο, έχει θέσει τη διαδικασία εκτός προγραμματισμού. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί υπό αυτές τις συνθήκες, οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις 16:00.

Δένδιας: «Πρόταση μομφής υπεβλήθη, πρόταση βελτίωσης δεν υπεβλήθη»

«Οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν ωριμότητα στον πολιτικό διάλογο. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως απολύτως αναγκαία την κριτική της αντιπολίτευσης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και συνέχισε λέγοντας:

«Πρόταση μομφής υπεβλήθη, πρόταση βελτίωσης δεν υπεβλήθη από την αντιπολίτευση».

«Ο πρωθυπουργός με ευθύτητα αναγνώρισε αμέσως τις ευθύνες, ζήτησε συγγνώμη και αξιολογεί το τι συμβαίνει. Περιμένουμε και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Δεν ακούγεται πρόταση για το ποια πρέπει να είναι η διόρθωση», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ξανθός: «Μομφή για την υγειονομική τραγωδία»

Το ερώτημα εάν η συμπολίτευση έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει κρίση στη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση στα μείζονα θέματα, στην πανδημία, στην ακρίβεια και τώρα τελευταία με την κακοκαιρία, απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και τόνισε: «Έχετε επαφή με την πραγματικότητα ή όχι; Με ποιους κουβεντιάζετε ακριβώς; Με τους δημοσκόπους, με τα golden boys, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες; Έχετε επαφή με κόσμο που ζορίζεται, που χάνει ανθρώπους; Έχει πάει κανείς σας να δει τι συμβαίνει στα νοσοκομεία; Να μιλήσει όχι με τους διοικητές που έχετε διορίσει, αλλά με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής;».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η κυβέρνηση απέτυχε «επειδή πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση υπάρχει η εμμονή με το νεοφιλελευθερισμό και η επιρροή επιχειρηματικών συμφερόντων». «Δεν νοιάζεστε όχι γιατί είστε κακοί άνθρωποι, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, αλλά επειδή είστε νεοφιλελεύθεροι και εξαρτημένοι από συμφέροντα, δεν πιστεύετε στο ισχυρό ΕΣΥ, στο Κοινωνικό Κράτος, στον κρατικό παρεμβατισμό στην αγορά, στην ανάγκη μείωσης των ανισοτήτων, σε πολιτικές αναδιανομής» είπε ο κ. Ξανθός και συνέχισε: «Είστε η κυβέρνηση που έχει πλήξει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, τη δημόσια εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και τους θεσμούς της. Εδραιώνεται στη κοινωνική συνείδηση ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό από την κυβέρνηση σας και ενισχύεται το αίτημα της κυβερνητικής αλλαγής. Για λόγους Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις