Πρόταση μομφής Βουλή: “Αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειρίζονταν την πανδημία ο Πολάκης με τον Κούβελα”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής Βουλή: “Αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειρίζονταν την πανδημία ο Πολάκης με τον Κούβελα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόταση μομφής Βουλή: «Ζείτε όλοι από την ήλιο του κ. Τσίπρα που δεν έχει ποτέ εργαστεί»

30.01.2022 | 14:13

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Πριν από λίγο, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που έχει υιοθετήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημικής περιπέτειας του covid, εξαπέλυσε από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας αιχμές για τα «αντιεμβολιαστικά» αισθήματα όχι μόνο του κ. Πολάκη αλλά και του Δημήτρη Κούβελα που διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης φαρμάκων. «Σήμερα στις Σέρρες είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και των σχετικών πιστοποιητικών. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κούβελας ο οποίος ήταν επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης φαρμάκων. Και σήμερα αυτός ο άνθρωπος κάνει συλλαλητήρια κατά του εμβολίου», δήλωσε με νόημα ο υπουργός και πρόσθεσε: «τι θα γινόταν λοιπόν σήμερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα διαχειριζόταν την πανδημία με τον Πολάκη, ο οποίος εμβολιάστηκε όταν έγινε υποχρεωτικό και με τον Κούβελα. Θα εμπιστευόσασταν την Υγεία σε ανθρώπους που είναι κατά του εμβολίου».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε επίσης και στη στάση που έχει τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, καταγγέλλοντας πως έχει καταψηφίσει όλα τα μέτρα που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και τον εμβολιασμό.

«Ζείτε όλοι από την ήλιο του κ. Τσίπρα που δεν έχει ποτέ εργαστεί»

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του υπουργού προκλήθηκε ένταση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη με την συζήτηση να μεταφέρεται και στην εργασιακή εμπειρία του κ. Τσίπρα αλλά και την υπόθεση Φουρθιώτη. «Επειδή σας αρέσουν τα SMS θα σας πω πώς απευθυνόταν στο ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Καλογρίτσας: «καμάρι μου», «λεβέντη μου» γιατί σας αρέσουν τα sms αλλά τα sms που λάμβανε υπουργός από μεγαλοεργολάβο δεν σας ενοχλούσαν», απάντησε ο κ. Πλεύρης στις φωνές των βουλευτών της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: « έχετε κάτι για τον κ. Φουρθιώτη; Τη λάσπη που έχετε μάθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα τη σταματήσετε».

« Ντροπή! Τον υπόδικο υπερασπίζεστε;», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης με τον υπουργό να επανέρχεται: «ακούστε κ. Σκουρλέτη αναφερθήκατε στον πρωθυπουργό! Ανεπάγγελτο λέτε εσείς τον Μητσοτάκη που έχετε αρχηγό άνθρωπο που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο στη ζωή του! Ζείτε όλοι από τον ήλιο του Αλέξη Τσίπρα αλλά είναι άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο».

«Όταν ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι είναι από αυτούς που μπορούν να μη κάνουν πολιτική για να ζήσουν είπα ότι τον πρώτο που αναφέρει είναι τον κ. Μητσοτάκη! Αναταράξατε ακροδεξιά τρολ, η σχέση σας με την ακροδεξιά είναι γνωστή! Έζησα με τη δική μου δουλειά αφήσετε τη λάσπη και αν θέλετε να συγκριθούμε να δούμε το δικό μου μέσο όρο ενσήμων και των υπουργών της κυβέρνησής σας». «Υπερασπιστήκατε τη δική σας εργασία! Για σηκωθείτε και πείτε για την εργασία του κ. Τσίπρα! Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν έχει εργαστεί», απάντησε με νόημα ο υπουργός.

Exit mobile version