Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γέφυρα κατέρρευσε στις ΗΠΑ: Ένα σοκαριστικό ατύχημα – Ο Μπάιντεν στην περιοχή
ΚΟΣΜΟΣ

Γέφυρα κατέρρευσε στις ΗΠΑ: Ένα σοκαριστικό ατύχημα – Ο Μπάιντεν στην περιοχή

Μια γέφυρα κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού παρασύροντας αυτοκίνητα και προκαλώντας τον τραυματισμό 10 ατόμων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν τις αντοχές των πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στις υποδομές και ειδικότερα στο οδικό δίκτυο. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ειδικότερα στο Pittsburgh οπού μια γέφυρα κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού που είχε συσσωρευτή σε αυτήν. Τη συγκεκριμένη γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε το 1970, χρησιμοποιούσαν περισσότερα από 14.500 οχήματα ημερησίως και τα ευρήματα του περιοδικού ελέγχου το 2019 είχαν φέρει στο φως ορισμένες φθορές στο οδόστρωμά της.

Προφανώς τα σχεδόν τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τότε σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή συνέβαλλαν στην κατάρρευση της γέφυρας, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ατόμων. Το video και οι φωτογραφίες από το σημείο παραπέμπουν σε χολιγουντιανή παραγωγή, καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι μια γέφυρα θα μπορούσε να καταρρεύσει με αυτόν τον τρόπο παρασύροντας δεκάδες οχήματα. Μεταξύ αυτών και ένα λεωφορείο, οι επιβάτες του οποίου χρειάστηκαν να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν από το σημείο.

Ευτυχώς για όλους, κανένας από τους τραυματισμούς δεν θεωρείται σοβαρός και πλέον οι αρχές καλούνται να διερευνήσουν το γεγονός ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ενός παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πόλη του Pittsburg επισκέφθηκε και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο πλαίσιο εκστρατείας για τη συγκέντρωση κονδυλίων τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη συντήρηση των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.

 

«Είναι απίστευτο»

«Είναι απίστευτο» σχολίασε ο Μπάιντεν, παρατηρώντας τα συντρίμμια, καλυμμένα με χιόνι, όπου είχαν παγιδευτεί ένα διπλό λεωφορείο και πολλά άλλα αυτοκίνητα. «Είναι θαύμα, κύριε πρόεδρε», είπε ένα μέλος μιας ομάδας διασωστών. «Είναι, πραγματικά», απάντησε ο Μπάιντεν, με φόντο έναν γερανό. «Στο Πίτσμπουργκ υπάρχουν περισσότερες γέφυρες απ’ οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου» υπενθύμισε, δίνοντας την υπόσχεση: «Θα τις επιδιορθώσουμε όλες».

Στις 20 Ιανουαρίου, στην πρώτη επέτειο από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Μπάιντεν είχε επιλέξει να προβάλει ιδίως αυτόν τον νόμο. Ενώ εκφωνούσε την ομιλία του, στο φόντο προβάλλονταν φωτογραφίες από… γέφυρες σε κακή κατάσταση. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 44.000 γέφυρες στις ΗΠΑ είναι κακοσυντηρημένες, όπως η Φερν Χόλοου που κατέρρευσε σήμερα. Το φιλόδοξο σχέδιο του Μπάιντεν, που προβλέπει επενδύσεις 1,2 τρισ. δολαρίων για τις υποδομές, υπερψηφίστηκε στα τέλη του 2021 από το Κογκρέσο και είναι από τις ελάχιστες επιτυχίες που είχε μέχρι σήμερα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις