Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Σαββατοκύριακο – Καλλιάνος: Ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Σαββατοκύριακο – Καλλιάνος: Ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα στην Αττική

Κακοκαιρία Σαββατοκύριακο - Καλλιάνος: Kίνδυνοw πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές γύρω από την Πάρνηθα, τον Υμηττό και τον Κιθαιρώνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο «κύμα» κακοκαιρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Για ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα στην Αττική προειδοποιεί ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές γύρω από την Πάρνηθα, τον Υμηττό και τον Κιθαιρώνα. Μεγάλη προσοχή απαιτείται και σε περιοχές, όπου δεν έχουν καθαριστεί τα φρεάτια.

Βροχές τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν Θεσσαλία, Στερεά, Νότια Εύβοια, Σποράδες, Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι θα λιώσουν τα χιόνια στην ηπειρωτική Ελλάδα από τη Θεσσαλία μέχρι και την Πελοπόννησο, με κίνδυνο πλημμυρικών φαινόμενων σε περιοχές κοντά σε υψηλά υψόμετρα.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Φθιώτιδας

Προς το βράδυ θα ενισχυθεί ο βοριάς στο Αιγαίο και στην Αττική, στα επτά με οκτώ και τοπικά στα 9 μποφόρ.  Οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα σημειώνονται πάνω από τα 600 μέτρα υψόμετρο. Η χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Φθιώτιδας. Στο Δίκαστρο  το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους.

Η χιονόπτωση ειναι έντονη επίσης προς Καρπενήσι, Μπράλο και Δομοκό, ενώ οι νυφάδες του χιονιού λίγο μετά τις 12:00΄ το μεσημέρι έφτασαν μέχρι τη βόρεια πλευρά της πόλης, όπου είχαμε ασθενή χιονόπτωση. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων είναι επί ποδός και τα μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους σε όλο το επαρχιακό δίκτυο που έχει πέσει χιόνι, όπως καταγράφει το lamiareport.gr. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το Καπνοχώρι Υπάτης προς Μονή Αγάθωνος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις