Πρόταση μομφής Βουλή: Προκήρυξη εκλογών ζητά ο Τζανακόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής Βουλή: Προκήρυξη εκλογών ζητά ο Τζανακόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόταση μομφής Βουλή: Ο γραμματέας του κόμματος αφού έκανε επίθεση στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του να στηρίξει την πρόταση αλλά να μην ζητά εκλογές

28.01.2022 | 20:51

Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε, όπως αναμενόταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης μομφής. Ο γραμματέας του κόμματος αφού έκανε επίθεση στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του να στηρίξει την πρόταση αλλά να μην ζητά εκλογές, απηύθυνε κάλεσμα για πολιτική συστράτευση. Αυτή τη φορά ωστόσο, ο κ. Τζανακόπουλος ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει καθαρά πως οι όροι της συστράτευσης δεν αφορούν μόνο στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προϋποθέτει και τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού.

«Δεν μπορείτε να πατάτε σε δύο βάρκες, είναι αναγκαίο να πάρετε πολιτική θέση εκτός αν στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων, δεν αναφέρομαι σε εσάς, είναι κάτι αντίστοιχο με τα σενάρια που έζησε η χώρα το 2011 με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Να προκύψει μία άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή με την παράκαμψη της λαϊκής εντολής. Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και η διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε.

Exit mobile version