Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ξυπνάω: Πώς συνδέεται ο ύπνος με την παραγωγικότητα
PLUS

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ξυπνάω: Πώς συνδέεται ο ύπνος με την παραγωγικότητα

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ξυπνάω: Ποιος ο ρόλος ενός τακτικού προγράμματος ύπνου

Ένας σταθερός βραδινός ύπνος είναι ένα από τα πιο υγιεινά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας. Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να σηκωθείτε μια ώρα νωρίτερα το πρωί και καταλήξατε να βάζετε συνεχώς αναβολή στο ξυπνητήρι σας, μην είστε πολύ σκληρές με τον εαυτό σας.

Η επανάσταση στα προφυλακτικά – Τι είναι το CSD500

Είναι αλήθεια, όμως, ότι όσοι ξυπνούν νωρίς φαίνεται σίγουρα να κάνουν περισσότερα μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, όλοι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο το κάνουν, σωστά;

Μπα..

Σύμφωνα με έναν αυξανόμενο όγκο ερευνών, η λήψη σταθερής ποσότητας zzz’s είναι η μόνη προϋπόθεση για την ενίσχυση της παραγωγικότητάς σας, αναφέρει το thehealthty.com. Διαβάστε περισσότερα, λοιπόν, για το πώς να ξυπνήσετε με φυσικό και εύκολο τρόπο.

Ερευνητές από το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη παρακολούθησαν τα πρότυπα ύπνου 61 φοιτητών πλήρους απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για 30 ημέρες. Αν και όλοι οι μαθητές κοιμόντουσαν για περίπου την ίδια ώρα, όσοι πήγαιναν για ύπνο και ξυπνούσαν σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έτειναν να έχουν χειρότερες επιδόσεις στις τάξεις τους από εκείνους που ακολουθούσαν την ίδια ρουτίνα ύπνου. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ύπνος και το ξύπνημα περίπου την ίδια ώρα συνδέονται θετικά με την καλή ακαδημαϊκή επίδοση, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ενώ υπάρχουν και άλλες έρευνες, επίσης, που υποστηρίζουν ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου. Το 2018, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Baylor διεξήγαγαν μια παρόμοια μελέτη για τις συνήθειες πριν τον ύπνο των φοιτητών εσωτερικής διακόσμησης. Αυτό που βρήκαν δεν ήταν έκπληξη: Όσο πιο ακανόνιστο ήταν το πρόγραμμα ύπνου των μαθητών, τόσο χειρότερη ήταν η απόδοση τους όλη την εβδομάδα.

Επομένως, εάν το «να σηκώνεστε και να λάμπετε» σας ακούγεται σαν βασανιστήριο, πάρτε ένα σύνθημα από το σώμα σας και ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας σε μια ώρα που είναι πιο διαχειρίσιμη -και τηρήστε αυτό το πρόγραμμα όλη την εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις