Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Το 75% λέει “όχι” σε πρόωρες εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Το 75% λέει “όχι” σε πρόωρες εκλογές

Δημοσκόπηση Alpha Abacus: Οι συσπειρώσεις και οι διαρροές των κομμάτων, σε ενδεχόμενο εκλογών, παρουσιάζονται στο β' μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus για λογαριασμό του Alpha προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στο κομμάτι αυτό αναφέρονται οι συσπειρώσεις και οι διαρροές των κομμάτων, ενώ υπάρχει και η σαφής απάντηση των πολιτών για το πότε πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Ιανουαρίου, μεταξύ 1.012 ατόμων.

Για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 75% απάντησε στο τέλος της 4ετίας, δηλαδή το 2023, το 23% θέλει μέσα στο 2022, ενώ 2% απάντησε ΔΞ/ΔΑ. Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η ΝΔ έχει 77% με διαρροές 5% προς το ΚΙΝΑΛ, 1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 3% προς άλλο κόμμα, ενώ 13% είναι οι αναποφάσιστοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση 55%, με διαρροές 20% προς το ΚΙΝΑΛ, 4% προς τη ΝΔ, 6% προς άλλο κόμμα και 13% αναποφάσιστοι. Το ΚΙΝΑΛ έχει 90% συσπείρωση με διαρροή 3% προς τη ΝΔ, 1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 6% δεν απάντησε.

Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το ΚΙΝΑΛ, το 63% απάντησε “καθόλου”, το 24% “πιθανό”, το 4% “βέβαιο”, με 2% “ΔΞ/ΔΑ”. Στο ερώτημα αν η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα έχει επίδραση στο πολιτικό σκηνικό, το 76% απάντησε “ναι”, ενώ το 72% απάντησε πως εξαιτίας του το κόμμα θα πάρει ψηφοφόρους και από ΝΔ, και από ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το 54% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια, το 26% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 19% θετικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις