Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρουλάκης – πρόταση μομφής: Το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει, αντίδραση από τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης – πρόταση μομφής: Το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει, αντίδραση από τη ΝΔ

Ανδρουλάκης - πρόταση μομφής: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στο Open ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής

Το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ξαφνικά σήμερα Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης στο δελτίο ειδήσεων του Open και στην Πόπη Τσαπανίδου, σημειώνοντας ότι διαψεύστηκε η τεχνοκρατική επάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν θα παρέχουμε στήριξη στην κυβέρνηση, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας ταυτόχρονα όμως κριτική στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα. Ψηφίζουμε την πρόταση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Θα κάνουμε προτάσεις στη διάρκεια της συζήτησης, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε παιχνίδια τις κινήσεις του κ. Τσίπρα και θύμισε ότι μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές εν μέσω πανδημίας και ξαφνικά τις ζήτησε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι σήμερα δεν πρέπει να γίνουν εκλογές- κάτω από αυτές τις συνθήκες- και συνεπώς δεν ζητάει εκλογές σε αυτή τη φάση. Θα ψηφίσουμε την πρόταση αλλά σε μικροπολιτικά παιχνίδια δεν μετέχουμε, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι με την πρόταση που κατέθεσε προσφέρει σωσίβιο στην κυβέρνηση.

Σχολιαστές στα social media πάντως σημειώνουν ότι υπάρχει αντίφαση στην υπερψήφιση της πρότασης μομφής- που σημαίνει διαδικασία πτώσης της κυβέρνησης και εκλογές- και στη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν επιθυμεί και δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές, εν μέσω πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της καθηγήτριας Βάσως Κιντή:
Και το παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Λούσκος:
ΝΔ για Ανδρουλάκη: Από τη μία υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας και από την άλλη λέει ότι δεν θέλει εκλογές

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κiνήματος Αλλαγής. “Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει”, αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και προσθέτει: “Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις