Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εγκλωβισμένοι οδηγοί – κακοκαιρία Ελπίδα: Ο Ιαβέρης μιλά για το τι έφταιξε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκλωβισμένοι οδηγοί – κακοκαιρία Ελπίδα: Ο Ιαβέρης μιλά για το τι έφταιξε

Εγκλωβισμένοι οδηγοί - κακοκαιρία Ελπίδα: Ξέρουμε μόνο να ουρλιάζουμε, οι πολίτες πρέπει να βοηθούν σε τέτοιες καταστάσεις, τονίζει ο θρυλικός οδηγός αγώνων

Χάος επικρατεί από τη Δευτέρα στο οδικό δίκτυο της Αττικής με τα εκατοντάδες εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, αλλά και τις ώρες μποτιλιαρίσματος που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Ο  θρυλικός οδηγός αγώνων, Ιαβέρης μίλησε στο ΣΚΑΪ για το τι έφταιξε και αντικρίσαμε εικόνες ανθρώπων να μένουν εγκλωβισμένοι για πάνω από 20 ώρες στα αυτοκίνητά τους. Οπως είπε, είναι μεγάλη και η ευθύνη των πολιτών που δεν υπολογίζουν τίποτα και τους διακατέχει η «μαγκιά», είπε χαρακτηριστικά. «Έχω μείνει εγκλωβισμένος από επιλογή στο σπίτι μου καθώς στους δρόμους επικρατούν συνθήκες που δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει ούτε οδηγός αγώνων» και συμπλήρωσε: «οι πολίτες θα πρέπει από τη πλευρά τους να βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται. Ολη η προσπάθεια γίνεται για εμάς. Είναι θέμα παιδείας. Είναι ευτυχία που δεν έχουμε νεκρούς. Θα έπρεπε να καθίσουμε στα σπίτια μας».

Μιλώντας για το σκηνικό που δημιουργήθηκε τη πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, ανέφερε,

«Τη Δευτέρα το πρωί άνοιξα τις ειδήσεις και είδα ότι ήταν μποτιλιαρισμένα τα πάντα. Διερωτήθηκαν που πάνε όλοι αυτοί. Ξέρουμε μόνο να ουρλιάζουμε όταν έχουμε το πρόβλημα και μας έχει πιάσει πανικός, αλλά όχι να το προλαβαίνουμε και να βρίσκουμε λύσεις». Τόνισε παράλληλα πως αν κάποιος εγκλωβιστεί δεν μπορεί να κάνει τίποτα, το ζήτημα όμως έγκειται στο τι πρέπει να γίνει πριν από αυτό: «Αν εγκλωβιστείς έχει τελειώσει η ιστορία, το θέμα είναι να μην οδηγούμε όταν δεν  μπορούμε να ελέγξουμε τις συνθήκες. Πρέπει να ελέγχουμε τα πάντα πριν μπούμε στο αμάξι μας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «αν πηγαίνουμε με 60χλμ./ώρα θέλουμε 20 μέτρα για να σταματήσουμε όταν είναι στεγνά, όταν έχει πάγο θέλουμε 160 μέτρα. Λείπει η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση ενός πολίτη που έχει μια… μαγκιά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Λίγο πιο σεμνοί να είναι όλοι οι οδηγοί για να μην υπάρχουν ατυχήματα, για να γυρνά ο κόσμος στις αγκαλιές των συνανθρώπων του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις