Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Περιφέρεια Αττικής: «Είμαστε στο πλευρό των Δήμων»
ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: «Είμαστε στο πλευρό των Δήμων»

Περιφέρεια Αττικής: «Επικουρούμε το έργο των δήμων και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, με κοινό στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Το έργο των Δήμων για τη διάνοιξη δημοτικών δρόμων και απεγκλωβισμών πολιτών και οχημάτων, συνεχίσαν και χθες να επικουρούν ομάδες και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με ειδικά εκχιονιστικά, χωματουργικά και άλλου τύπου μηχανήματα. Ειδικότερα τα συνεργεία της Περιφέρειας, με τη συνδρομή και εθελοντών, επιχειρούσαν και χθες από το πρωί σε Δήμους και δρόμους, όπου διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα λόγω της μεγάλης ποσότητας χιονιού και του παγετού που επικρατεί και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές: Μεταμόρφωση, Π. Ψυχικό, παράδρομοι Αττικής Οδού, Χαλάνδρι, Διόνυσος, Μαρούσι, Δήμος Μαραθώνα, Λεωφόρος Μαραθώνος, Λ. Σπάτων, Μεσογείων, Λ. Λαυρίου, Κατεχάκη, Πανεπιστημιούπολη-Πολυτεχνειούπολη, παράδρομοι Εθνικής Οδού, Βίλια, Οινόη, Αγ. Σωτήρα-Αλεποχώρι, Ωρωπός, Παιανία, Παλλήνη, Σταυρός-Αγ. Παρασκευή, Ηλιούπολη, Άνω Γλυφάδα, Λ. Κηφισίας, Θησέως, Κηφισιά, Ανθούσα, Γραμματικό, Άνω Σούλι, Γέρακας, Λαύριο, Νέα Μάκρη, κατόπιν και σχετικών υποδείξεων των Δήμων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατόπιν σχετικών εντολών και του Περιφερειάρχη σε όσους δρόμους οδηγούν σε εισόδους νοσοκομείων και δομών Υγείας. Ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε χθες το πρωί αυτοψία σε περιοχές που γίνονται επιχειρήσεις προκειμένου να συντονίζει τις σχετικές δράσεις με στόχο την αμεσότητα και τη στόχευση των παρεμβάσεων.

Σε δηλώσεις του επισήμανε σχετικά:

«Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ Βαθμού είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και συντονισμό με κοινό στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες αρμοδιότητάς μας είναι αυτή τη στιγμή προσβάσιμοι, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα σε δημοτικούς δρόμους, λόγω της πυκνότητας του χιονιού και του παγετού που επικρατεί. Σ΄αυτό το πλαίσιο τα συνεργεία της Πολιτικής μας προστασίας μαζί με εθελοντές συνδράμουμε όλες αυτές τις μέρες και σήμερα το δύσκολο έργο των Δήμων, προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα τοπικά προβλήματα προσβασιμότητας. Κυρίως μας ενδιαφέρει να είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε δομές υγείας, κάτι που είναι κρίσιμο. Παραμένουμε στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών και θα συνεχίσουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας, όπου απαιτείται, και εκτός των αρμοδιοτήτων μας».

Ενεργοποιήθηκε το 1110 για την καταγραφή πάσης φύσεως αιτημάτων πολιτών και φορέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Ενεργοποιήθηκε το 1110 το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την καταγραφή πάσης φύσεως αιτημάτων πολιτών και φορέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας από το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει καμία χρέωση για τους πολίτες όταν το καλούν. Τα αιτήματα που θα διατυπώνονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αφού αξιολογούνται, θα προτεραιοποιούνται και θα προωθούνται στους αρμόδιους φορείς (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Τροχαία, Πολιτική Προστασία, Ομάδες Άμεσης Παρέμβασης ΚΕΠΙΧ, κ.α.) προκειμένου να διευθετούνται άμεσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις