Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ – Ουκρανία: “Στρατηγική συνεργασία”
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – Ουκρανία: “Στρατηγική συνεργασία”

ΗΠΑ - Ουκρανία: Ως «στρατηγικό συνεργάτη» περιγράφει την Ουάσιγκτον ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Ένα αμερικανικό αεροπλάνο που μετέφερε αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, εκτοξευτές και άλλο στρατιωτικό υλικό προσγειώθηκε στο Κίεβο σήμερα, με την Ουκρανία να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία. Πρόκειται για το τρίτο φορτίο του ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικού πακέτου ασφαλείας με σκοπό τη στήριξη της Ουκρανίας. «Javelins στο Κίεβο! Ένα νέο φορτίο βοήθειας – εκτοξευτές και πύραυλοι – με συνολικό βάρος περίπου 80 τόνων. Αναμένουμε την άφιξη του 4ου [φορτίου] σύντομα. Όλα αυτά χάρη στον στρατηγικό μας εταίρο» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Ολέξιι Ρεζνίκοφ αναφερόμενος στην αμερικανική βοήθεια.

https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1486043999701975045?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1486043999701975045%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Fworld%2Foi-ipa-synehizoyn-na-exoplizoyn-toys-oykranoys-en-meso-tis-stratiotikis-entasis-me-ti

Οι ΗΠΑ αποτελούν τον ισχυρότερο υποστηρικτή της Ουκρανίας όσον αφορά την αποτροπή στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατεύματα κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει επανειλημμένα και κατηγορηματικά διαψεύσει ότι ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία.  Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον αποδέσμευσε περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο και περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά από το 2014, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις