Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποζημίωση Αττική Οδός – απάτη: Πώς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χάος
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση Αττική Οδός – απάτη: Πώς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χάος

Αποζημίωση Αττική Οδός: Επιτήδειοι βρήκαν τον εξής τρόπο να... εκμεταλλευτούν την αποζημίωση

Όσο η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει από το χάος της κακοκαιρίας «Ελπίδα», κάποιοι εκμεταλλεύονται τις συνθήκες για να βγάλουν κέρδος. Άλλοι έμειναν επί ώρες στο σημείο χωρίς φαγητό και νερό, και άλλοι προσπαθούν να επωφεληθούν, ενώ δεν βρίσκονταν καν εκεί στο ξέσπασμα της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, κάποιοι επιτήδειοι επιχείρησαν στην είσοδο της Αττικής Οδού στο Κορωπί να περάσουν τα οχήματά τους για να πάρουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη, αλλά έχουν μεταβεί στο σημείο άνδρες της αστυνομίας, της ομάδας ΔΙΑΣ συγκεκριμένα, και επιτηρούν με περιπολίες για να αποτρέψουν τέτοιου είδους κινήσεις, ενώ, επίσης, στην περιοχή λειτουργούν και κάμερες.

Ακόμα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο και το Μαρούσι, κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ που ήρθαν για να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση, ληστεύουν σπίτια ηλικιωμένων.

Το υπουργείο Υποδομών καλεί αύριο την Αττική Οδό για τις προϋποθέσεις της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ

Στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα βρεθεί αύριο Πέμπτη, η διοίκηση της Αττικής Οδού, προκειμένου να συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 2.000 ευρώ, προς τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν εντός του αυτοκινητοδρόμου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ευρισκόμενος σε συνεννόηση με τον υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή, θα είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη προσέγγιση από πλευράς της Πολιτείας με την εταιρεία, έτσι ώστε να καθοριστούν το πώς, το πότε και υπό ποια κριτήρια θα δοθούν τα 2.000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία με ανακοίνωσή της, την Τρίτη 25/01, ενημέρωνε ότι θα διαθέσει παροχή ύχους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, μετά και το αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποζημιωθούν όσοι εγκλωβίστηκαν για ώρες και ταλαιπωρήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Στην αυριανή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί σε πρώτη φάση το εύρος του αριθμού των δικαιούχων της αποζημίωση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γι αυτόν τον σκοπό θα αξιοποιηθούν όλα τα τεχνικά και ψηφιακά μέσα. Μένει έτσι, να καθοριστεί πόσα οχήματα βρέθηκαν στην Αττική Οδό την περασμένη Δευτέρα αλλά και πόσες ώρες έμειναν εγκλωβισμένα. Ένα από τα «πειστήρια» για τα παραπάνω, είναι η καταγραφή του εκάστοτε οχήματος μετά το πέρασμα από τα διόδια, αλλά και η διάρκεια παραμονής η οποία μπορεί να πιστοποιηθεί από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε αρκετά σημεία του αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέλος, ένα από τα σενάρια θέλει να ορίζονται ως δικαιούχοι όσοι πέρασαν από τα διόδια της Αττικής Οδού τη Δευτέρα μετά της 10:00, ενώ είναι πιθανόν να προσμετρηθεί και η διάρκεια παραμονής και εγκλωβισμού στον αυτοκινητόδρομο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις