Εγκλωβισμένοι Αττική Οδός: Οδηγοί περιγράφουν τον “εφιάλτη”

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένοι Αττική Οδός: Οδηγοί περιγράφουν τον “εφιάλτη”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εγκλωβισμένοι Αττική Οδός: Απίστευτες ιστορίες για τον Γολγοθά που έζησαν και ορισμένοι ζούνε ακόμα, αφηγούνται οι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

25.01.2022 | 16:10

Απίστευτες ιστορίες, απίστευτης ταλαιπωρίας αφηγούνται οι εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού και όπως λένε, οι διαβεβαιώσεις ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ξεκίνησαν ήδη από χθες το βράδυ δεν είναι αλήθεια. Οι πρώτες μονάδες του Στρατού μπορεί να έφθασαν χθες το βράδυ, αλλά οι απεγκλωβισμοί άρχισαν ουσιαστικά το πρωί, με τους οδηγούς να έχουν βιώσει μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Ο κ. Χρήστος έμεινε στο αυτοκίνητο 22 ώρες

Μία από τις πιο δραματικές ιστορίες είναι αυτή του κ. Χρήστου που αναγκάστηκε να κάνει έκκληση στην τηλεόραση του Σκάι ώστε να μπορέσει να βρει βοήθεια και να καταφέρει τελικά να απεγκλωβιστεί.

Ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί μόλις 80 μέτρα πριν από την έξοδο της Κάντζας, μαζί με τον 79χρονο φίλο του, τον κ. Λεωνίδα, ο οποίος έχει άσθμα. Ο ηλικιωμένος άνδρας, που κινδύνεψε από υποθερμία, είπε πως μόνο ένας άνθρωπος του έδωσε λίγο νερό, ώστε να πιει τα χάπια του, ενώ το πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του είχε τελειώσει και δεν μπορούσε να ζεσταθεί άλλο.

“Δεν μπορώ, τρέμω, θα μείνω”, είπε στην τηλεόραση του Σκάι που κινητοποιήθηκε ώστε να σπεύσει η βοήθεια. “Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν υπάρχουμε εμείς γι’ αυτούς; Που θα πάμε τουαλέτα; Σώστε μας! Τρέμουμε!”, έλεγε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Χρήστος, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, από το φορτηγάκι του στρατού που βρήκε καταφύγιο το πρωί της Τρίτης, είπε πως έμεινε στον δρόμο για 22 ώρες. “Μας έλεγαν ψέματα. Μας έλεγαν ότι ήταν εγκλωβισμένα 200 άτομα και ήταν 5.000. Ψέματα, ψέματα!”.

“Δεν μας είπαν τίποτα μπαίνοντας στην Αττική Οδό, ούτε αν χρειάζονται αλυσίδες, τίποτα. Πού μας άφησαν; Δεν έβλεπαν; Παρακαλούσαμε για λίγο νερό, μας είχαν αφήσει στο έλεος. Μας έλεγαν ότι θα έρθει βοήθεια και δεν ερχόταν κανείς”, είπε ο ηλικιωμένος άνδρας αγανακτισμένος από την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού.

Νίκος: Μόνο ένα κρουασάν μας έστειλαν τα παιδιά από τη γειτονιά

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε το πρωί της Τρίτης ο κ. Νίκος, κάτοικος Παιανίας ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική Οδό, στο ύψος της Πεντέλης.

“Είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί. Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 10 και μισή το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι. Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία”, είπε ο κ. Νίκος.

“Η Κατεχάκη είναι κλειστή, η Λαυρίου είναι κλειστή. Όσοι βγαίνουν στην Κηφισίας είναι χωρίς αλυσίδες. Τώρα στην Αττική Οδό δεν έχει ύψος, αλλά έχει παγώσει, έχει γίνει πάγος. Το να βγω στη Μεσογείων ή στην Κατεχάκη που είναι κλειστή δεν ξέρω πόσο σοφό είναι για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Ρωτήσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και δεν ξέρουν τίποτα. Οπότε λέμε να κάτσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειρήνη: Πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η κ. Ειρήνη Ξενάκη, για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων για 12 ώρες.

“Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι. Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος χθες το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια”, είπε η κ. Ξενάκη.

“Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών”, πρόσθεσε η ίδια.

Ελένη: Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά

Ενδεικτική της ταλαιπωρίας είναι η μαρτυρία της Ελένης που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό. Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1, μπήκε στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. “Τα διόδια δεν δούλευαν, αλλά μας έλεγαν “περάστε, περάστε””.

“Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό, από τα διόδια στον Alpha και βγήκαμε προς Βάρης – Κορωπίου και δεν μπορούμε να περάσουμε τη Βουλιαγμένη να φτάσουμε στο Παγκράτι”, είπε η γυναίκα, περιγράφοντας πεσμένα δέντρα στη Φιλολάου.

“Μας έφερε νερό ο Στρατός”, είπε και σημείωσε πως λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Τρίτης “είναι ακόμα πάρα πολλά παρατημένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό”.

“Παγώναμε, τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο. Δεν γίνεται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά”, είπε αγανακτισμένη.

Οδηγός: Εμείς φταίμε που δεν ξέρουμε να οδηγούμε;

Από τις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στο φορτηγό του στην Αττική Οδό, ένας από τους χιλιάδες οδηγούς, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως είπε, μπήκε στην Αττική Οδό από την είσοδο Αχαρνών και βρίσκεται λίγο μετά τα διόδια της Κηφισίας, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο, ενώ πλήρωσε κανονικά, χωρίς κανείς να του πει να μην μπει.

“Εμείς φταίμε, που είμαστε άχρηστοι, ανίκανοι και δεν ξέρουμε να οδηγούμε; Όλα λειτουργούν κανονικά το κράτος, η Αττική Οδός, μόνο εμεί φταίμε; Εμείς έχουμε ευθύνη;”, αναρωτήθηκε απαντώντας στο “τι φταίει”.

Απάντησε επίσης ότι, δεν του μοιράστηκε τροφή ή νερό. “Στο μηδέν, ένα φαντάρος πέρασε και μου έδωσε μια χούφτα σταφίδες”, είπε.

Exit mobile version