Διακοπές ρεύματος τώρα: Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές ρεύματος τώρα: Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Διακοπές ρεύματος τώρα: Δείτε σε ποιες περιοχές της Αττικής υπάρχουν ακόμη προβλήματα ηλεκτροδότησης

25.01.2022 | 13:52

Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως επεσήμανε ο υπουργός, από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας στην κορύφωση του φαινομένου, μετά τις εντατικές εργασίες που συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, τις πρωινές ώρες περιορίστηκαν σε 45 και το μεσημέρι σε 37, τμήματα των οποίων έχουν αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, αυτή τη στιγμή έχουν επισκευαστεί 8 γραμμές μέσης τάσης, ενώ εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 37, τμήματα των οποίων όμως έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. «Η αποκατάσταση στις βλάβες είναι σε εξέλιξη, ωστόσο το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνεται από την δυσκολία που υπάρχει στην πρόσβαση», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και τόνισε ότι μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί.

Διευθύνων σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ: Οι βλάβες ανά περιοχή

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, τονίζοντας ότι από τις πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου δραστηριοποιούνται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με πάνω από 650 εργαζόμενους και 180 οχήματα, ενώ τα συνεργεία βρίσκονται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για να αποκτούν πρόσβαση στα σημεία που χρειάζεται επιθεώρηση με προτεραιότητα τις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας με ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές μέσης τάσης σε σημεία της Ανατολική Αττικής ώστε να εντοπιστούν τα σημεία με βλάβες και να δοθούν κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης.

Για τις βλάβες ανά περιοχή ανέφερε:

Στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση έναν οικισμό στο Ηράκλειο, στα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μίας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχει βλάβη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία, περί τους 10 στην Αταλάντη.

Στην βόρεια Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15. Το μεγαλύτερο μέρος του θα αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ, όπως είπε.

Σε ότι αφορά στην Αττική, αυτή τη στιγμή επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Σχετικά με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν «όχι στο σύνολό τους, αλλά σε επίπεδο γειτονιάς» πρόβληματα ηλεκτροδότησης, είναι περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Χολαργού και Χαλανδρίου. Αποκαθίστανται οι βλάβες στο Παλαιό Ψυχικό και στη Φιλοθέη που ήδη έχουν αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε: Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα. «Εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της πολύ δύσκολης πρόσβασης στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συμπερασματικά, η εκτίμηση είναι ότι από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν είχαν ρεύμα, ενώ στόχος της ημέρας είναι να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης».

Νέα ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ για τη σχετική πρόοδο.

Exit mobile version