Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δικηγόρος ιερέα Πατήσια: Παραιτήθηκε ο Θεοδωρόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος ιερέα Πατήσια: Παραιτήθηκε ο Θεοδωρόπουλος

Δικηγόρος ιερέα Πατήσια: Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δήλωσε ότι δεν θα υπερασπιστεί πλέον τον ιερέα που βαρύνεται με την κατηγορία του βιασμού ανήλικης

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης υπέβαλε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παρέμβασή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον έντονο διαξιφισμό με τον Γιώργο Παπαδάκη, που έγινε έξαλλος, αλλά και τον άγριο καβγά με τη Φαίη Σκορδά, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δήλωσε ότι δεν θα υπερασπιστεί πλέον τον ιερέα που βαρύνεται με την κατηγορία του βιασμού ανήλικης. Μάλιστα, μετά την ένταση που επικράτησε με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο «Πρωινό», επίσης του ΑΝΤ1, τα έβαλε και με τη Φαίη Σκορδά.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, ο μέχρι πρότινος πελάτης του τού απέκρυψε στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία -όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει- έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω του.

«Ώς ποινικολόγος επί σειρά ετών και ιδίως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,  πολλών ποινικών υποθέσεων, έχοντας υπ’ όψιν μου τις νέες σοβαρές καταγγελίες και τα νεότερα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου για την υπόθεση του εντολέως μου Ιερέα που κατηγορείται για βιασμό (άρθρο 336 Π.Κ.), γενετήσιες πράξεις με ανήλικο 14- 15 κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώνοντας τα 14-15 έτη κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων (προμήθεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας στις 24-01-2022 έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη, αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεώς μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του».

Θυμηθείτε τον έντονο διάλογο στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:
Ο καβγάς με τη Φαίη Σκορδά

Mετά την ένταση που επικράτησε με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του ιερέα που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη στα Κάτω Πατήσια, μίλησε στο «Πρωινό» και τα έβαλε και με τη Φαίη Σκορδά. Ο πρωτοφανής καβγάς ξεκίνησε όταν η Φαίη Σκορδά είπε στον δικηγόρο: «Καταλαβαίνετε ότι κάποιες υποθέσεις είναι πάρα πολύ σοβαρές, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, πόσω μάλλον βιασμού, και πόσω μάλλον όταν προέρχονται από ανήλικα παιδιά. Σε αυτές τις υποθέσεις, ό,τι κι αν αποφασίσει το δικαστήριο, χρειάζεται να έχουμε μια ευαισθησία, χαμηλούς τόνους… Ακόμα κι όταν υπερασπίζεστε τον πελάτη σας, κρατήστε χαμηλούς τόνους, έστω και ως προς σεβασμό, έστω και μία τοις χιλίοις, ένα κοριτσάκι να έχει βιαστεί».

«Σας εξηγώ ότι δεν υπάρχει υλικό από τη δικογραφία που να δικαιολογεί ότι ο ιερέας έχει βιάσει την ανήλικη. Μη δικάζουμε στον τηλεοπτικό αέρα. Θα αποφασίσει ο κύριος ανακριτής και το δικαστήριο. Οφείλω να βγάλω τη θέση του ιερέα», απάντησε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Εσείς προσπαθείτε να δημιουργήσετε έναν ντόρο γύρω από το όνομά σας από τις δηλώσεις σας στην εκπομπή της Χρηστίδου μέχρι το σόου που κάνατε στον κ. Παπαδάκη, μέχρι αυτά που λέτε τώρα…», απάντησε από την πλευρά της η Φαίη Σκορδά.

«Ο κ. Παπαδάκης έκανε σόου ο ίδιος και έχω προσβληθεί και θα του κάνω και αγωγή»

«Ο κ. Παπαδάκης έκανε σόου ο ίδιος και έχω προσβληθεί και θα του κάνω και αγωγή», είπε με τη σειρά του ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Τότε, η παρουσιάστρια αναρωτήθηκε: «Και η Σίσσυ τι έκανε που βγήκατε και κάνατε μία τέτοια δήλωση από το πρωί ως το βράδυ ότι είναι μόδα οι βιασμοί; Τι κάνετε τώρα; Έτσι κάνετε καριέρα;».

«Να σας πω, κυρία Σκορδά, θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα; Επειδή μου πετάτε το μπαλάκι. Μη με προσβάλλετε. Να μη σας θυμίσω μία εκπομπή που έχετε κάνει στο Μακεδονία Tv με τον Αγαμέμνονα, ο οποίος κινείται εναντίον σας! Σας παρακαλώ πολύ», της είπε ο δικηγόρος.

«Με πάρα πολλή δουλειά», απάντησε με ψυχραιμία η Φαίη Σκορδά.

Στη συνέχεια, στην επικοινωνία παρενέβη ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες της εκπομπής, με την τηλεφωνική επικοινωνία να διακόπτεται απότομα.

«Να μη σας θυμίσω μια εκπομπή που έχετε κάνει στο Μακεδονία TV…», είπε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος στη Φαίη Σκορδά:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις