Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τρέξιμο στο κρύο: Χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική τον χειμώνα
PLUS

Τρέξιμο στο κρύο: Χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική τον χειμώνα

Τρέξιμο στο κρύο: Κάνε γυμναστική στο κρύο και θα γίνεις άλλος άνθρωπος!

Τι κι αν έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έξω; Κάνε γυμναστική στο κρύο και θα γίνεις άλλος άνθρωπος! Μη βαριέσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι σου. Θα πεις… Μα πώς να σηκωθώ από το κρεβάτι; Υπάρχουν μερικά tips – θα τα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως- τα οποία θα σε βοηθήσουν να το πάρεις πιο χαλαρά και να αγαπήσεις τη γυμναστική στο κρύο.

Τα tips για να κάνεις jogging στο κρύο

#1 Το κίνητρο είναι το παν

Μήπως θέλεις να χάσεις κιλά; Να νιώσεις ευεξία και να έχεις καλύτερη διάθεση; Μήπως θες να σφίξει το σώμα σου; Όλα αυτά είναι κίνητρα που σίγουρα απαρατήρητα δεν σου περνούν!

#2 Dress for success

Ποιος είπε ότι θα βγεις για τρέξιμο απεριποίητη; Βάλε την εντυπωσιακή φόρμα σου ή το super stylish κολάν σου, πιάσε αλογοουρά τα μαλλιά σου και βάψου ελαφριά. Ποιος ξέρει; Μπορεί στο πάρκο που κάνεις jogging να βρεις τον έρωτα της ζωής σου!

#3 Μην ξεχάσεις την ενυδάτωσή σου

Και θα ιδρώσεις και θα ζεσταθείς όταν πας για τρέξιμο. Ναι, κι ας δείχνει το θερμόμετρο 2 βαθμούς Κελσίου. Οπότε, μην ξεχάσεις το μπουκάλι με το νερό σου για να ενυδατώνεσαι ανά πάσα ώρα και στιγμή.

#4 Προσοχή στις αναπνοές σου

Όταν κάνει πολύ κρύο έχουμε την τάση να αναπνέουμε από το στόμα, ενώ το σωστό είναι εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή από το στόμα. Αυτό οδηγεί σε κάτι που ονομάζουν οι ειδικοί ως «επίφοβο έγκαυμα των πνευμόνων». Στην ουσία, οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το οξυγόνο λιγότερο και ο ξηρός, κρύος αέρας δημιουργεί την αίσθηση του καψίματος ή πόνου στους πνεύμονες. Αν σου συμβεί κάτι τέτοιο, λοιπόν, μην αγχωθείς. Απλώς κάνε σωστές αναπνοές και θα περάσει.

#5 Κάνε προθέρμανση πριν ακόμα βγεις από το σπίτι

Θα σου είναι πιο εύκολο να προσαρμοστείς στο κρύο.

#6 Προσοχή το βράδυ

Αν πας για τρέξιμο βράδυ, φόρεσε ένα έντονο χρώμα, ώστε να διακρίνεσαι στον δρόμο από τα αυτοκίνητα.

#7 Επένδυσε σε αθλητικά παπούτσια, που θα σε προστατεύσουν από το γλίστρημα

Μπορεί προηγουμένως να έχει βρέξει και το έδαφος να είναι ολισθηρό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις