Χάπι βιασμού και θάνατος: Ο Μανωλόπουλος εξηγεί πόσο επικίνδυνο είναι

ΕΛΛΑΔΑ

Χάπι βιασμού και θάνατος: Ο Μανωλόπουλος εξηγεί πόσο επικίνδυνο είναι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Χάπι βιασμού και θάνατος: «Οποιος το χρησιμοποιεί θα πρέπει να ελέγχεται όχι μόνο για την εγκληματική πράξη του βιασμού, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας»

23.01.2022 | 22:26

Το «χάπι του βιασμού» είναι όσο επικίνδυνο ακούγεται κι ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας, Ευάγγελο Μανωλόπουλο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και το θάνατο. Με αφορμή την υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής είπε πως το ένα εκ των δύο χαπιών, που προκαλούν νάρκωση, (το γ-υδροξυβουτυρικό οξύ), είναι τόσο επικίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

«Οποιος το χρησιμοποιεί θα πρέπει να ελέγχεται όχι μόνο για την εγκληματική πράξη του βιασμού, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας» τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο το χάπι μπορεί να ανιχνευτεί για λίγα 24ωρα στα ούρα, για κάποιες ώρες στο αίμα αλλά κι εβδομάδες μετά στο τριχωτό της κεφαλής. Οσον αφορά στα συμπτώματά του, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες είναι καταστολή, χαλάρωση των αντιστάσεων, αλλά και απώλεια μνήμης.

«Είναι άχρωμο, άοσμο άγευστο και σε 20 λεπτά ξεκινά η δράση του”

«Συνήθως μπορεί να έρθουν κάποιες εικόνες στο άτομο, αλλά το διάστημα αυτό παραμένει σκοτεινό», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι άχρωμο, άοσμο άγευστο και σε 20 λεπτά ξεκινά η δράση του. Ανάλογα με την δόση μπορεί να κρατήσει από 3 έως κι 8 ώρες» υπογράμμισε. Ο καθηγητής είπε ότι τα χάπια αυτά δεν μπορεί να τα προμηθευτεί εύκολα κάποιος. Το ένα χάπι είναι ισχυρό υπνωτικό και μπορεί να συνταγογραφηθεί πολύ σπάνια σε περιπτώσεις ισχυρής αϋπνίας, ενώ το άλλο έχει αποσυρθεί με αυτό να σημαίνει πως αντλείται από παράνομα κανάλια μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται πως χθες (22/1) ο Νίκος Διαλυνάς, ένας εκ των δικηγόρων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη, είπε πως «δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί». «Εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των Αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα. Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε. Το χάσαμε το αίμα, πάει», πρόσθεσε εμφανώς χολωμένος για την απώλεια ενός στοιχείου-κλειδί στην υπόθεση.

Exit mobile version