Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Γιατί πρέπει οι μαθητές να μείνουν μέσα τη Δευτέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Γιατί πρέπει οι μαθητές να μείνουν μέσα τη Δευτέρα

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Οι μαθητές αύριο θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση

Στο κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης προχώρησε η περιφέρεια Αττικής καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναμένεται να σαρώσει το Λεκανοπέδιο τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Αυτός, άλλωστε, τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινόμενων με πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής 23/1, τις περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, των Βόρειων και Δυτ. Κυκλάδων, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αρχικά με ήπιες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και σταδιακά θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά σε όλη την Αττική, περιλαμβανομένων των περιοχών του κέντρου της Αθήνας και των νοτίων προαστίων. Τα φαινόμενα ισχυρών χιονοπτώσεων θα διαρκέσουν έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης και μετά θα ακολουθήσει παγετός.

Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες

Επιπλέον αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων και με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες: το γεγονός ότι οι μαθητές αύριο θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών και η απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης με κάθε μέσο. Και τα δύο επιτυγχάνονται με τη λύση που υιοθετήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις