Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Πόσο ασφαλή είναι τα τατουάζ: Χρήσιμες συμβουλές για όσους το σκέφτονται
PLUS

Πόσο ασφαλή είναι τα τατουάζ: Χρήσιμες συμβουλές για όσους το σκέφτονται

Πόσο ασφαλή είναι τα τατουάζ: Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα;

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» βρέθηκε σήμερα ο δερματολόγος – αφροδισιολόγος Χάρης Καζάκος, ο οποίος μίλησε για τα τατουάζ και πόσο ασφαλή είναι για την υγεία μας, ενώ έδωσε και χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να προχωρήσουν στο να κάνουν ένα τατουάζ, αλλά και πώς να το αφαιρέσουν. «Όταν μιλάμε για μελάνι στο τατουάζ, είναι ένα διάλυμα, σφαιρίδια χρωστικής. Επιτρέπεται η χρήση τους, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν θορυβηθεί οι ρυθμιστικές αρχές. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων κατέταξε περίπου 4.000 ουσίες που βρίσκονται στα μελάνια των τατουάζ που είναι ύποπτες για πιθανή μεταλλαξιογόνο, αλλεργιογόνο ερεθιστική, διαβρωτική δράση», είπε ο κ. Καζάκος.

woman in black plunging-neckline holding black leather jacket photo
Να προτιμάται το μαύρο χρώμα

«Θα έλεγα σε κάποιον που σκέφτεται να κάνει τατουάζ να προτιμήσει μαύρο χρώμα, όχι μεγάλη επιφάνεια, και να γίνει σε σημείο που καλύπτεται από τα ρούχα. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τατουάζ μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος», εξήγησε ο ίδιος. Σε ό,τι αφορά στην αφαίρεσή τους, όπως εξήγησε ο κ. Καζάκος η διαδικασία δεν είναι εύκολη.

«Εύκολα το αποκτάς, δύσκολα το διώχνεις. Η πλέον αποτελεσματική θεραπεία είναι το λέιζερ, που πλεονεκτεί σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους, δε μένει ούτε σημάδι, ούτε ουλή. Όσο πιο σκούρο είναι το τατουάζ, τόσο πιο εύκολα φεύγει. Για ένα μαύρο τατουάζ απαιτούνται περίπου 8-10 συνεδρίες λέιζερ, με μεσοδιαστήματα 2-3 μηνών», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις