Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πατέρας και γιος Συρία: Το κλικ που αλλάζει τη ζωή σε δυο ακρωτηριασμένους
ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας και γιος Συρία: Το κλικ που αλλάζει τη ζωή σε δυο ακρωτηριασμένους

Πατέρας και γιος Συρία: Ο Μουνζίρ και μικρός Μουσταφά κάνουν μια νέα αρχή στην Ιταλία.

Στην Μπολόνια της Ιταλία όπου θα τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από ειδικευμένο ορθοπεδικό κέντρο, πρόκειται να έλθουν ένας πατέρας και ένας γιος που ακρωτηριάσθηκαν από τις βόμβες στη Συρία. Ο λόγος για τον Μουνζίρ που έχασε το δεξί του πόδι και  ο μικρός Μουσταφά που δυστυχώς, ακρωτηριάσθηκε στα άνω και τα κάτω άκρα.  Οι δύο τους πρωταγωνίστησαν στη διάσημη φωτογραφία Hardship of Life (η Δυσκολία της ζωής)  του Τούρκου φωτογράφου Μεχμέτ Ασλάν και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ευαισθητοποιώντας αμέτρητους ανθρώπους.

Πατέρας και γιος θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης το βράδυ της Παρασκευής (21/1), από την Τουρκία, πριν ταξιδέψουν στη Σιένα όπου θα ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ιταλία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης ανήκει στα Βραβεία Φωτογραφίας της Σιένα – Siena International Photo Awards. Η διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό με τη βοήθεια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Λούκα Βεντούρι, καλλιτεχνικό διευθυντή του SIPA, «η δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας στην οποία πατέρας και γιός βρίσκουν τη δύναμη να χαμογελούν παρά τα όσα τους συνέβησαν, κατάφερε να μετατραπεί σε έμπρακτη και πολύτιμη στήριξη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις