Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας στα Κάτω Πατήσια βίαζε ανήλικη: Δύο νέες μαρτυρίες σοκ για τον βιαστή με τα ράσα
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας στα Κάτω Πατήσια βίαζε ανήλικη: Δύο νέες μαρτυρίες σοκ για τον βιαστή με τα ράσα

Ιερέας στα Κάτω Πατήσια βίαζε ανήλικη:Ο 37χρονος φαίνεται ότι είχε αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, χρησιμοποιώντας το κατηχητικό, στο οποίο δίδασκε, για να εκμεταλλεύεται αθώες ψυχές.

Ερευνα και για άλλες περιπτώσεις κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα του συλληφθέντος 37χρονου ιερέα-βιαστή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ο 37χρονος ιερέας του ναού Αγίου Δημητρίου και Όπλων στα Κάτω Πατήσια συνελήφθη χθες για τον βιασμό ανήλικης, ενός 16χρονου κοριτσιού, επί πέντε μήνες, από τα τέλη του 2019 έως τους πρώτους μήνες του 2020. Το κορίτσι αποφάσισε τώρα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, να μιλήσει και να καταγγείλει τον άνθρωπο που τη βίασε επανειλημμένα στο παρελθόν. Εναν άνθρωπο που εμπιστεύθηκε σαν πνευματικό της και εκείνος την εκμεταλλεύθηκε με το χειρότερο τρόπο. Και δεν είναι το μόνο παιδί-θύμα του 37χρονου ιερέα.

Ο 37χρονος φαίνεται ότι είχε αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, χρησιμοποιώντας το κατηχητικό, στο οποίο δίδασκε, για να εκμεταλλεύεται αθώες ψυχές. Ο ιερέας φέρεται να έλεγε στα κορίτσια του κατηχητικού που προσέγγιζε ότι είναι ο πνευματικός τους και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα, ακόμη και τα προσωπικά τους προβλήματα, προκειμένου να βρίσκουν λύση. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο αρχικός τρόπος προσέγγισης των θυμάτων. Ο 37χρονος ιερέας Στέφανος Βερλέκης είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, και πριν έρθει στην Αθήνα λειτουργούσε για περίπου 7 χρόνια στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Αρτα.

Τα sms που έστελνε στα υποψήφια θύματά του ο ιερέας-βιαστής

Ο συλληφθείς ιερέας οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκε ο υπολογιστής του. Επάνω του βρέθηκε ένα usb, το οποίο επίσης θα ερευνηθεί. Ηδη έχουν βρεθεί συνομιλίες στο messenger που δείχνουν ότι ο ιερέας έστελνε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα στην ανήλικη που τον κατήγγειλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περσινή χρονιά είχε στείλει sms σε μία άλλη κοπέλα και της έγραφε «Καλησπέρα και συγγνώμη που ενοχλώ. Αν θέλεις κάνε μου πρόταση στα social! Ευχαριστώ πολύ!!!» Το κορίτσι ζούσε υπό καθεστώς φόβου, από τη στιγμή που έπεσε θύμα του ιερέα. Η ίδια είχε αλλάξει συμπεριφορά, φοβόταν, ζήτησε να σταματήσει το κατηχητικό, ενώ χαρακτηριστικό του τρόμου που βίωνε ήταν το γεγονός ότι λιποθυμούσε κάθε φορά που τον έβλεπε.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες τον ιερέα και κατέγραφαν κάθε του κίνηση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον έθεσε σε αργία.

woman in black and white long sleeve shirt
Νέες καταγγελίες για τη δράση του ιερέα-βιαστή προκαλούν σοκ

Εν τω μεταξύ, δύο μαρτυρίες, μιας 18χρονης και μιας 30χρονης γυναίκας που φέρνει στο φως το iefimerida, καταδεικνύουν τον τρόπο δράσης του και προσέγγισης των θυμάτων και των υποψήφιων θυμάτων του.

Ακολουθεί η καταγγελία της 18χρονης

«Ο κατηγορούμενος στις 4 Νοεμβρίου του 2020 με είχε προσεγγίσει και εμένα με σεξουαλικά κίνητρα. Είχαμε αναλάβει με τον φίλο μου να κάνουμε ένα γκράφιτι στο γήπεδο Άμιλλα Περιστερίου, αφού γνωρίζουμε από αυτά. Αφού το ολοκληρώσαμε, πήγα μόνη μου στο γραφείο του στο ναό να πληρωθώ και πριν μου δώσει λεφτά άρχισε να μου κάνει περίεργες ερωτήσεις για την προσωπική μου ζωή, εάν είμαι σε σχέση και διάφορες άλλες τέτοιου είδους. Ήθελε να με πείσει να πάω στο κατηχητικό. Εγώ του είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν ασχολούμαι.

Τότε μου είπε ότι θα ήθελε να δώσει σε εμένα ένα παραπάνω ποσό για το γκράφιτι, προκειμένου να με ευχαριστήσει προσωπικά. Εβγαλε δύο 20άρικα για εμένα και το φίλο μου και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο, όπως μου είπε, εάν το δεχόμουν θα έπρεπε να πάρει και εκείνος ένα αντάλλαγμα από εμένα. Τότε μου εξήγησε ότι θέλει ως αντάλλαγμα μια ώρα από τη ζωή μου. Μου ζήτησε να βρισκόμαστε οι δύο μας σε ένα κτίριο που είχε πάρει ο ίδιος για το κατηχητικό και τη νεολαία, απόγευμα προς βράδυ, και μου έλεγε να μη φοβάμαι γιατί σκοπός είναι να περάσουμε καλά. Είχα απευθυνθεί στην Αστυνομία εντός 24 ωρών, ωστόσο μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Η μαρτυρία 30χρονης μητέρας

«Έχω φρικάρει, είμαι σε σοκ. Τρέμω ολόκληρη. Είναι φρικιαστικός. Το άκουσα στο ραδιόφωνο και με το που άκουσα 37χρονος, Κάτω Πατήσια, είπα: “Ώπα, αυτός είναι”. Τα παιδιά του είναι συμμαθητές με τα δικά μας και τον είχα εμπιστευτεί σε δύσκολες ώρες, αλλά όταν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται εξαφανίστηκα». Με αυτά τα λόγια 30χρονη μητέρα που επισκέφθηκε το εξομολογητήριο του ιερέα-βιαστή σπάει τη σιωπή της και περιγράφει στο iefimerida.gr τον εφιάλτη που έζησε όταν πήγε για εξομολόγηση στο γραφείο του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στα Κάτω Πατήσια.

«Όταν γεννήθηκε η κόρη μου είχε κάποια μικρά προβλήματα υγείας και έμεινε στη μονάδα νεογνών. Επειδή ήμουν λεχώνα και δεν επιτρεπόταν να βγω έξω, είχε έρθει σπίτι. Τον είχα καλοδεχτεί, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο, για να ανοίξω την καρδιά μου και να ζητήσω βοήθεια από τον Θεό. Ήταν συγχωριανός του συζύγου μου και απευθύνθηκα σε αυτόν. Ήρθε σπίτι, μιλήσαμε και πήρε ένα ρουχαλάκι για το ασαράντιστο μωρό, για να το βάλει στην Αγία Τράπεζα. Συναντηθήκαμε στο μέλλον για να μας δώσει πίσω το ρουχαλάκι του παιδιού και ήπιαμε έναν καφέ. Μέχρι τότε δεν μου είχε δώσει κανένα δικαίωμα».

Φανερά σοκαρισμένη η 30χρονη μητέρα, συνεχίζει την περιγραφή της:

«Ξαφνικά αρχίζω να έχω προβλήματα στον γάμο μου και θέλω να ανοίξω κάπου την καρδιά μου. Και επιλέγω τον ίδιο άνθρωπο. Πηγαίνω στην εκκλησία, με το μωρό στο καρότσι, και καθόμαστε σε ένα γραφείο σαν εξομολογητήριο και αρχίζω και του λέω τα προβλήματα που έχω στον γάμο μου. Δεν έδειχνε να δίνει πολλή βάση σε ό,τι του έλεγα. Με κοιτούσε παράξενα. Δεν μου έλεγε κάτι ουσιαστικό. Ήταν κάπως παράξενος. Μόνο στο τέλος της κουβέντας μου είπε: “Ο Χριστός είναι αγάπη, ο Χριστός είναι έρωτας και θα πρέπει να εισέλθει στο σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο σύντροφός σου. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Και εάν θες να έχεις το καλό μέσα σου θα πρέπει να αφεθείς και να εμπιστευτείς τον εξομολογητή σου”. Μόλις το άκουσα αγριεύτηκα. Μάζεψα το μωρό και εξαφανίστηκα. Δεν ξαναπήγα και δεν του ξαναμίλησα ποτέ. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που του μίλησα. Τόσο φρικιαστικός είναι αυτός ο άνθρωπος. Έκοψα κάθε επαφή. Τελικά, δικαίως αγριεύτηκα. Είδατε τι συνέβη. Ο άνθρωπος φαίνεται ότι είχε βρει αυτόν τον τρόπο για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις. Να γράψετε ό,τι σας είπα, πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Πρέπει να μιλάμε».

«Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση, όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η σύζυγος του ιερέα στα Κάτω Πατήσια που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης κοπέλας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις