Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας Κάτω Πατήσια – βιασμός: Έτσι βρήκε το θάρρος η 17χρονη να μιλήσει
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας Κάτω Πατήσια – βιασμός: Έτσι βρήκε το θάρρος η 17χρονη να μιλήσει

Ιερέας Κάτω Πατήσια - βιασμός: Ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό κοριτσιού στα Κάτω Πατήσια, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιού από ιερέα, πατέρα τριών παιδιών. Η σύζυγός του σε δήλωσή της στο Star, είπε πως η οικογένεια “είναι σε πολύ ευάλωτη κατάσταση”. “Όταν είμαστε έτοιμοι, θα απαντήσουμε σε όλα αυτά που ακούστηκαν”, σημείωσε. Η κουνιάδα του 37χρονου ιερέα μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και τόνισε ότι κανείς στην οικογένεια δεν γνώριζε τίποτα. “Πρώτη φορά το ακούω. Τόσα χρόνια που τον ξέρω, ούτε είχα ακούσει κάτι, ούτε είχαν υπάρξει δείγματα. Τίποτα. Από όσο ξέρω η σχέση του με την αδελφή μου ήταν μια χαρά” δήλωσε. “Η οικογένειά μας δεν γνωρίζει κάτι. Αγαπάει τα παιδιά του και την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος με την αδελφή μου από το 2007 και έχουν τρία παιδιά. Αν είχε δείξει τέτοια συμπεριφορά, η αδελφή μου δεν θα τον παντρευόταν. Είναι από καλή οικογένεια” συμπλήρωσε.

“Δεν το πιστεύω. Αποκλείεται να έχει κάνει κάτι τέτοιο γαμπρός μου. Δεν θα έβαζε σε κίνδυνο τα παιδιά και την οικογένεια του” κατέληξε. Ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό του κοριτσιού στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Κάτω Πατήσια, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης για το παιδί

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο 37χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών βίαζε την ανήλικη κοπέλα από τα τέλη του 2019 έως και τον Μάιο του 2020. Το κοριτσάκι που είναι πολύ συνεσταλμένο και προέρχεται από θεοσεβούμενη οικογένεια πήγε στο κατηχητικό, όπου κατηχούσε ο ιερέας. Εκείνος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, λέγοντάς του ότι στο πρόσωπό του θα βλέπει τον πατέρα και τον δάσκαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έβαζε να εξομολογείται και στη συνέχεια το βίαζε μέσα στον ναό. Επίσης του ζητούσε επίμονα να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες, ενώ εκείνος έστελνε φωτογραφίες από το μόριό του. Ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που δεχόταν η ανήλικη που όποτε τον έβλεπε λιποθυμούσε, ανησυχώντας τους δικούς της.

Η ταινία που είδε το κορίτσι και πήρε θάρρος για να μιλήσει

Πριν από δύο μήνες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της, μετά από μια ταινία που είδε με κακοποιήσεις παιδιών.Είδε στην οθόνη τον εαυτό της και όσα εφιαλτικά βίωνε, ξέσπασε σε λυγμούς και περιέγραψε στους δικούς της όσα της έκανε ο ιερέας. Οι γονείς της απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, αστυνομικοί της οποίας άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του. Επίσης ερευνώνται και άλλες καταγγελίες κοριτσιών, καθώς φαίνεται πως η 17χρονη δεν ήταν το μοναδικό θύμα του ιερέα.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης. Στα δικαστήρια βρισκόταν και η κόρη του ιερέα, η οποία όταν αντιλήφθηκε τους δημοσιογράφους φώναζε “είναι αθώος, ποιος σας ειδοποίησε να έρθετε εδώ”. Ο δικηγόρος του, Α. Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο πελάτης του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως αρνείται όσα τον καταγγέλλει η ανήλικη κοπέλα. “Θα πρέπει ο εντολέας μου, εάν όντως έχει τελέσει αυτά τα αδικήματα, να τα παραδεχθεί στις δικαστικές αρχές. Εάν δεν τα έχει τελέσει, όμως, θα πρέπει να πει τον λόγο που η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι την βίασε ή της προξένησε κακοποίηση”, είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις