Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κούλογλου για Πολάκη: «Η διαγραφή του Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου για Πολάκη: «Η διαγραφή του Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο»

Κούλογλου για Πολάκη: Τι είχε γράψει το σάιτ tvxs εναντίον του Πολάκη, με τίτλο «Αν δεν υπήρχε ο Πολάκης, η ΝΔ θα έπρεπε να τον ανακαλύψει»

«Η διαγραφή Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο για τον Πολάκη», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι συμφωνεί με το editorial του TVXS, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν το έχει γράψει ο ίδιος. «Συμφωνώ με το editorial, η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να εφεύρει τον Πολάκη», είπε, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, με τις παρεμβάσεις του ακόμα και όταν γίνονται αποπροσανατολίζει από τυχόν κυβερνητικά λάθη «αλλάζοντας το πολιτικό παιχνίδι». «Ο Παύλος Πολάκης κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ACTION24.

Αναφερόμενος στο Πολιτικό Συμβούλιο και τις εισηγήσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή αρχηγού από την βάση, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι είναι προς θετική κατεύθυνση. Όπως ανέφερε, αυτό θα έπρεπε να έχει αλλάξει και πριν δυόμισι χρόνια και να ανοίξουν οι διαδικασίες. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαταστήσει την επαφή του με την κοινωνία. Η δική του εκτίμηση, είναι ότι αυτές οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν πριν από τις εθνικές εκλογές. Παίρνοντας θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει το σποτ που ανήρτησε ο πρωθυπουργός για τα Rafale, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε με σκωπτικό τρόπο ότι αν η Νέα Δημοκρατία, νιώθει ότι εκείνη πλήρωσε για την απόκτηση τους, τότε να τα πληρώσει όντως. Όμως, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κατορθώσει να πληρώσει τα δικά της δάνεια.

Ακόμα, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι σε εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και όχι κομματική προπαγάνδα.

Τι είχε γράψει το σάιτ tvxs εναντίον του Πολάκη, με τίτλο «Αν δεν υπήρχε ο Πολάκης, η ΝΔ θα έπρεπε να τον ανακαλύψει»:

…Είναι αλήθεια ότι ο Π. Πολάκης υποστηρίζεται από ένα κομμάτι του ενεργού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και αυτό του δίνει εσωκομματική δύναμη και πολλαπλασιάζει το κόστος μιας σύγκρουσης της ηγεσίας μαζί του. Αυτό που προφανώς δεν έχουν υπολογίσει στην Κουμουνδούρου είναι ότι το κόστος της μη σύγκρουσης μπορεί να είναι μεγαλύτερο, με την έννοια ότι ο Πολάκης αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το όνομά του είναι η σταθερή απάντηση που δίνει η ΝΔ στην ερώτηση που μόνη της θέτει: “τι θα γινόταν αν…”.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι θαμπώνει η ηγετική εικόνα του Αλ. Τσίπρα, από τα αιφνιδιαστικά ξεσπάσματα ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από την εντυπωσιακή αξιοποίησή τους από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καταφεύγει στον Π. Πολάκη. Και, ευτυχώς για το κυβερνών κόμμα, πάντα κάτι βρίσκει. Kαι η “δεύτερη φορά” που -όπως κραυγάζει ο Π. Πολάκης- θα είναι « αλλιώς », απομακρύνεται.

Με αυτή την έννοια, ο Π. Πολάκης είναι πιο βολικός εχθρός, ο ιδανικός στόχος, ο τέλειος αντίπαλος. Τον χαίρονται και εύχονται να μακροημερεύσει. Για την ώρα, τίποτα δεν δείχνει ότι έχουν λόγους να ανησυχούν. Εκεί θα είναι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις