Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Παντελίδη – Αρναούτη: “Ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα”, κατέθεσε η μητέρα της
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Παντελίδη – Αρναούτη: “Ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα”, κατέθεσε η μητέρα της

Δίκη Παντελίδη - Αρναούτη: Αναβιώνει μετά από 6 χρόνια η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη. Πρώτη κατέθεσε η μητέρα της Μίνας Αρναούτη.

Αναβιώνει μετά από 6 χρόνια η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη. Ο γνωστός τραγουδιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα την 18η Φεβρουαρίου του 2016. Στο αυτοκίνητο, όπου επέβαινε συνεπιβάτιδες ήταν η Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου που τραυματίστηκαν. Την Πέμπτη εκδικάζονται οι αγωγές για τις αποζημιώσεις, που διεκδικούν όλες οι πλευρές και έχει ήδη λάβει αρκετές αναβολές, με την τελευταία να δίνεται τον περασμένο Οκτώβριο. Η πρώτη αγωγή, ύψους 1.100.000 ευρώ, έχει κατατεθεί από τη Μίνα Αρναούτη κατά της ασφαλιστικής εταιρίας, η δεύτερη, ύψους περίπου 100.000 ευρώ, από τη Φρόσω Κυριάκου επίσης κατά της ασφαλιστικής εταιρίας. H τρίτη αγωγή, ύψους 600.000 ευρώ, έχει κατατεθεί από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη κατά της ασφαλιστικής εταιρίας και της Φρόσως Κυριάκου, για την οποία οι συγγενείς του τραγουδιστή ήταν πεπεισμένοι ότι καθόταν στη θέση του οδηγού, με τη Δικαιοσύνη να τους διαψεύδει σε όλες τις βαθμίδες.

Ποιος οδηγούσε το μοιραίο όχημα;

Καθοριστικό στοιχείο της δικαστικής διαδικασίας και των αγωγών είναι να βρεθεί ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος, όπως έγραψε το dikastiko.gr. “Υπάρχουν στοιχεία ότι δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής” λέει ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος οικογένειας Παντελίδη. “Ουσιαστικά θα είναι το πρώτο δικαστήριο που θα γίνει. Η οικογένεια του Παντελίδη ακόμα και σήμερα θεωρεί ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που τον είδε να φεύγει από τη λέσχη και να μπαίνει στη θέση του συνοδηγού, ενώ αυτό προκύπτει και από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Η οικογένεια του Παντελή θα είναι στο δικαστήριο”, είπε ο κ. Λύτρας. “Επειδή είναι ένα δύσκολο θέμα, θεωρώ ότι το δικαστήριο θα καταλάβει. Υπάρχει DNA από το οποίο προκύπτει ότι δεν οδηγούσε ο Παντελίδης. Θέλω να πιστεύω ότι ο δικαστής θα το δει αυτό”, πρόσθεσε.

Μητέρα Μίνας Αρναούτη: “Ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα”

Πρώτη κλήθηκε να καταθέσει η μητέρα της Μίνας Αρναούτη, η οποία επέβαινε στο όχημα και τραυματίστηκε βαρύτατα. Εμφανώς συγκινημένη, η μητέρα της αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν του τροχαίου, αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μετά από τις 144 ημέρες, που παρέμεινε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και την ανάγκη πλέον να λαμβάνει ψυχοσωματικά φάρμακα. “Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Έχει κρίσεις πανικού και φοβία. Έχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου” είπε.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά το τροχαίο. “Μετά από ένα μήνα που κατέβηκε στο θάλαμο, της πήγαμε μια τηλεόραση και εκεί είχε μια τραγική εμπειρία, που έβλεπε τί γινόταν. Είχε στεναχωρηθεί. Σχετικά με το θάνατο του παιδιού. Είχε εφιάλτες, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Επειδή την κατηγορούσαν, είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα” περιέγραψε η μητέρα της Μίνας Αρναούτη.

Αναφορικά με το μοιραίο πρωινό, περιέγραψε όσα της είχε αναφέρει η κόρη της. “Στη χαρτοπαιξία δεν συμμετείχαν η Μίνα κι η Φρόσω. Ήταν ένα μεγάλο τραπέζι με μεγάλα ποσά και πήγαν αυτές παραδίπλα σε ένα τραπεζάκι και έκατσαν στο παράθυρο γιατί τους έλεγαν ότι έφερναν γρουσουζιά” εξήγησε, τονίζοντας ότι αν είχε καταλάβει ότι ο Π. Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δεν θα έμπαινε στο όχημα.

Δικηγόρος: Όταν έφυγαν, ο θανών υπήρχε ένδειξη ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει; Παραπατούσε, ας πούμε;

Μάρτυρας: Όχι. Ίσα ίσα, κάνανε καλαμπούρι και μπήκαν στο αμάξι. Δεν θα έμπαινε στο αμάξι αλλιώς.

Δικηγόρος: Τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της”.

Η αγωγή της Φρόσως Κυριάκου

“Ξεκίνησαν να διαδίδονται φήμες πως δήθεν εγώ η ίδια ετύγχανα οδηγός του μοιραίου οχήματος και όχι συνοδηγός αυτού! Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μου και διαπίστωσα πως γινόταν προσπάθεια να μετατραπώ, από θύμα, σε θύτη” αναφέρει στην αγωγή της η Φρόσω Κυριάκου, συμπληρώνοντας πως “ακόμη και σήμερα και ενώ τα αληθή περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί και από την Εισαγγελική Αρχή, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίθετο και εγώ φέρω το στίγμα της δολοφόνου!”.

Η νεαρή γυναίκα ξεκαθαρίζει στο ίδιο δικόγραφο τις συνθήκες του ατυχήματος, εξηγώντας ότι ο τραγουδιστής “τελώντας σε κατάσταση μέθης, έβαινε με ιδιαίτερα αυξημένη ταχύτητα, σαφώς δυσανάλογη των οδικών συνθηκών, χωρίς να έχει διαρκώς τεταμένη την προσοχή του περί την οδήγηση και χωρίς να ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο και εποπτεία επί του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να απολέσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του”.

Από τα περίπου 100.000 ευρώ τα οποία αξιώνει η Φρόσω Κυριάκου, το ποσό των 80.000 αφορά στην ηθική βλάβη που έχει υποστεί, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, και αποκλειστικές νοσοκόμες.

“Μία νέα κοπέλα, μόλις 21 ετών, όχι μόνο τραυματίζεται σοβαρότατα, όχι μόνο συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να συνηθίσει να ζει με τους φρικτούς πόνους, να υποβάλλεται σε εντατικές φαρμακευτικές αγωγές και να απέχει από κάθε δημιουργική δραστηριότητα, αλλά στιγματίζεται για όλη της τη ζωή με την “ταμπέλα” της δολοφόνου και η προσωπική της ζωή εκτίθεται χωρίς έλεος” καταλήγει.

Η αγωγή της Μίνας Αρναούτη

Στο πίσω κάθισμα του τζιπ του δημοφιλούς τραγουδιστή, καθόταν εκείνη τη νύχτα του Φεβρουαρίου η νεαρή φίλη του Μίνα Αρναούτη. Ο τραυματισμός της ήταν τέτοιας έκτασης που απαιτήθηκαν 16 χειρουργικές επεμβάσεις. Στην 70 σελίδων αγωγή που έχει καταθέσει, 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ ως οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες, με το συνολικό ποσό να αγγίζει το 1,1 εκ. ευρώ.

“Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δύο εβδομάδες. Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη”, αναφέρει σε σημείο της αγωγής της.

Η ίδια κάνει αναφορά και στην ψυχολογική της κατάρρευση, αφού κατηγορήθηκε ότι “δήθεν “κάλυπτα” τις “πραγματικές” συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος ψευδόμενη πως εκείνος ήταν ο οδηγός του μοιραίου οχήματος αντί της δήθεν πραγματικής οδηγού Ευφροσύνης Κυριάκου, επιβάρυναν την ήδη κλονισμένη από το τροχαίο ατύχημα ψυχολογία μου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις