Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Σε στέκια εξελίσσονται αρκετά μικρά εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας, όπου συναντώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολιτικοί και υπουργοί νυν και πρώην και μάλιστα πολλές φορές οι παρέες είναι ετερόκλητες, αφού οι συμμετέχοντες στις μαζώξεις ανήκουν και σε διαφορετικά κόμματα. Σημαίνει κάτι αυτό; Δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις άραγε; Οψόμεθα…

Πλήροφορούμαι ότι τα σενάρια που διακινούνται αριστερά και δεξιά για τις πρόωρες εκλογές έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ το Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτόν τον λόγο η τακτική που θα ακολουθηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η πλήρης διάψευση κάθε τέτοιου σεναρίου. Η φράση κλισέ που θα ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη θα είναι «αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού». Και η δευτερη φράση κλισέ επίσης θα είναι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Δύο αντιπρόεδροι

Με δύο αντιπροέδρους θα εκπροσωπείται η χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού η Εύα Καϊλή που προτάθηκε από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών εκλέχθηκε και μάλιστα πολύ άνετα στην θέση της αντιπροέδρου. Έτερος αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που προτάθηκε από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά χρειάστηκε να πάει στον τρίτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για να εκλεγεί.

 

Δώρα

Δώρα για την ονομαστική του εορτή δέχτηκε ο Θανάσης Πλεύρης από τις στενότερες συνεργάτιδές του, την κα Ζωή Ράπτη και την κα Μίνα Γκάγκα. Οι δύο κυρίες δώρισαν στον υπουργό μια γραβάτα και μανικετόκουμπα και ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media έγραψε: « Έχω την τύχη όχι απλά να έχω την καλή συνεργασία με τη Μίνα Γκάγκα και την Ζωή Ράπτη, αλλά να λαμβάνω και ωραία δώρα. Τις ευχαριστώ πολύ κυρίως για το σπουδαίο έργο τους στο Υπουργείο Υγείας».

 

Σφοδρή σύγκρουση

Άγρια κόντρα ξεσπασε στην Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη με αφορμή τις τιμές στα διαγνωστικά τεστ, αλλά και τις εξελίξεις σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.ωΟ διάλογος είναι ενδεικτικός της κόντρας: «Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι αριστερός και τον κοιτούσε με δέος. Σήμερα φτύνει τον κόρφο του». Η απάντηση του Παύλου Πολάκη επίσης σε υψηλούς τόνους: «Το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που είναι στηριγμένη στο αίμα ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το 45 που οι δικοί σας συνεργάζονταν με τους Γερμανούς».

 

Νέα πρόσωπα

Και επειδή το είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι στη ΝΔ στο κοινοβούλιο θα πρέπει να έχουν συμμετοχή όλοι οι βουλευτές, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Μπούγας σε άμεση συννενόηση με τον πρωθυπουργό εξετάζει ποιοι νέοι βουλευτές θα μπορούσαν να είναι εισηγητές στα νέα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση. Άντε μηπως δούμε και τους νέους να ενεργοποιούνται και να μην ψηφίζουν απλώς τα νομοσχέδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις