Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεθαμφεταμίνη: Σύλληψη τριών Αφγανών
ΕΛΛΑΔΑ

Μεθαμφεταμίνη: Σύλληψη τριών Αφγανών

Μεθαμφεταμίνη: Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας παρασκεύαζαν το ναρκωτικό των κλαμπ και των πάρτι.

Είναι διεθνώς γνωστή ως το «ναρκωτικό των κλαμπ» γιατί σε κάποια από αυτά ή σε ρέιβ πάρτι, γίνεται χρήση της. Ο λόγος για την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, ένα ισχυρό ναρκωτικό, στο οποίο ο χρήστης εθίζεται τάχιστα, καθώς προκαλείται στιγμιαία ευφορία, αλλά οι κατοπινές συνέπειες, είναι ολέθριες. Ένα άρτια οργανωμένο εργαστήριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, εντοπίστηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη, ενώ σε άλλο διαμέρισμα βρέθηκαν πάνω από τρία κιλά της φονικής ηρωίνης. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες, στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί, ηλικίας 25, 32 και 38 ετών, για παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για την σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών , αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηρωίνης και δισκίων ECSTASY , στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, επετεύχθη, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικού “προφίλ”, ο εντοπισμός τους, καθώς και της οικίας που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών .

Ηρωίνη και εργαστήριο

Μετά από έρευνες σε δύο διαμερίσματα στην Κυψέλη, βρέθηκαν, στο μεν πρώτο ποσότητα ηρωίνης, στο δε δεύτερο εγκατεστημένο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μετατροπής μεθαμφεταμίνης από υγρή σε στερεή μορφή (κρυσταλλική) και ποσότητες μεθαμφεταμίνης και ηρωίνης. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηρωίνη βάρους 3 κιλών και 763,8 γραμμαρίων, 4.200 δισκία ECSTASY, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε υγρή μορφή καθαρού βάρους 2.630 γραμμαρίων, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 70 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους 285 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δέκα δοχεία με υγρό άγνωστης χημικής συστάσεως βάρους 36.060 γραμμαρίων, εξοπλισμός εργαστηρίου παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Τι είναι η κρίσταλ μεθ

Η κρίσταλ μεθ είναι η συντετμημένη ονομασία της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Είναι μια μορφή του ναρκωτικού μεθαμφεταμίνη. Η κρίσταλ μεθ χρησιμοποιείται από άτομα όλων των ηλικιών, αλλά είναι περισσότερο γνωστή ως «ναρκωτικό των κλαμπ» γιατί γίνεται χρήση της στα νυχτερινά κλαμπ ή στα ρέιβ πάρτι. Οι πιο συνηθισμένες αργκό ονομασίες του είναι ice ή glass. Είναι μια επικίνδυνη και ισχυρή χημική ουσία και, όπως όλα τα ναρκωτικά, είναι ένα δηλητήριο, το οποίο πρώτα ενεργεί ως διεγερτικό και στη συνέχεια αρχίζει να καταστρέφει συστηματικά το σώμα. Κατά συνέπεια, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, στα οποία περιλαμβάνονται: απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, ψυχωτική συμπεριφορά, και πιθανή βλάβη στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

 

Ιδιαίτερα εθιστική

Η μεθαμφεταμίνη είναι ιδιαίτερα εθιστική και αναλώνει τις φυσικές δυνάμεις, δημιουργώντας μια ολέθρια εξάρτηση η οποία μπορεί να ανακουφιστεί μόνο με τη λήψη περισσότερου ναρκωτικού. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι εθίστηκαν από την πρώτη φορά που το πήραν. Ο εθισμός στην κρίσταλ μεθ, είναι ένας από τους σκληρότερους εθισμούς σε ναρκωτικά και δύσκολος στη θεραπεία του και πολλοί πεθαίνουν πιασμένοι σε αυτή την παγίδα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις