Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Ελπίδα – πού θα χτυπήσει: Έρχεται χιονιάς, τι λένε οι μετεωρολόγοι
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα – πού θα χτυπήσει: Έρχεται χιονιάς, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Κακοκαιρία Ελπίδα - πού θα χτυπήσει:Η κακοκαιρία που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη δια μέσω των βαλκανικών χωρών φέρνει χιόνια στα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη θάλασσα – Τι θα γίνει με την Αττική

Ενόψει της νέας κακοκαιρίας “Ελπίδα” βρίσκεται η χώρα, μια κακοκαιρία που θα φέρει βαρυχειμωνιά, με χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο αύριο θα πάρουμε καιρική ανάσα με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά από την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα έρχεται πολυήμερο δριμύ ψύχος. Tην Πέμπτη λίγες βροχές περιμένουμε στη νότια Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και σταδιακά στη βορειοδυτική Ελλάδα με χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 11 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα με παγετό όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Την Παρασκευή η χώρα θα μοιραστεί καιρικά στα δύο. Έτσι στη βόρεια Ελλάδα θα μπει βοριάς, θα ρίξει τη θερμοκρασία, φέρνοντας χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές , προς το βράδυ και στα βόρεια πεδινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο, τα χιόνια όμως θα περιορίζονται προς το παρόν στα ορεινά.

Αρναούτογλου: Χιόνια στα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη θάλασσα

Ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες. O μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως: “ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία και όπως σας είπα και τις προηγούμενες ημέρες!

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

“Ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά από την Κυριακή, σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, όπως σας είπα και τις προηγούμενες ημέρες! Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά!! Την ερχόμενη Κυριακή, 23/1/2022, το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση, πιάνει όπως βλέπετε τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο!!!

Θα την κρατήσω οπως και να’χει για αρχείο!

Για να δούμε αν θα επιμείνουν και τα αυριανά προγνωστικά στοιχεία σ’ αυτήν την κατά τ’άλλα πολύ πιθανή εξέλιξη! Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, ρίξτε φυσικά μια ματιά στο δελτίο καιρου της ΕΡΤ 3 εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=BQ8UpweasxQ Για να μη χάνετε τον…καιρό σας

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου”

Η νέα αυτή ψυχρή εισβολή θα διαρκέσει έως και 7 ημέρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στην εκπομπή “Live News” στο MEGA, την Παρασκευή αναμένονται χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Μακεδονίας, ενώ από το Σάββατο αναμένονται χιόνια από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 10-11 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιόνια περιμένουμε το Σάββατο και στην Αττική. Τα μέχρι στιγμής μοντέλα, προειδοποιούν για νέα υποτροπή του καιρού, με γενικευμένα χιόνια, από τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει πως η νέα αυτή ψυχρή εισβολή θα διαρκέσει έως και 7 ημέρες.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη από το Meteo

Άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ημιορεινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και νότιας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στα δυτικότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου πάνω από τα 1100 μέτρα, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου και στα δυτικότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς πάνω από τα 1400 μέτρα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως 11, στην Ήπειρο από -8 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 12 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις