Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πολάκης – Άδωνις Βουλή: Άγρια κόντρα για ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και PCR
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης – Άδωνις Βουλή: Άγρια κόντρα για ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και PCR

Πολάκης - Άδωνις Βουλή: Η κόντρα ξεκίνησε όταν από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «δεν αντέχει σε καμία σύγκριση ο κομμουνισμός με τον καπιταλισμό"

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη με αφορμή την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, τη διατίμηση στα PCR τεστ αλλά και τις εξελίξεις γύρω από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την υπόθεση Novartis. Η κόντρα ξεκίνησε όταν από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «δεν αντέχει σε καμία σύγκριση ο κομμουνισμός με τον καπιταλισμό. Στην Ελλάδα και στη ΝΔ έχουμε μια ιστορική ευθύνη: να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Γιατί ποτέ στη Μεταπολίτευση δεν είχε η Ελλάδα τέτοια ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτή την ιδεολογική καταστροφή. Την ευκαιρία μας την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η διακυβέρνησή του.» είπε. Ο ελληνικός λαός πριν από τον Τσίπρα, όταν κάποιος έλεγε ότι είναι Αριστερός τον αντιμετώπιζε με σεβασμό και δέος, υποστήριξε ενώ «μετά τον Τσίπρα φτύνει τον κόρφο του» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Τι δουλειά είχε να ελέγχει αστυνομικούς; Κάποιος να τον μαζέψει”

O Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι έγινε καπιταλιστής στα 13 του χρόνια, όταν ο πατέρας του που είχε φροντιστήριο ρουμανικών έφερε κάποια στιγμή στην Ελλάδα εκπροσώπους της λεγόμενης «νομενκλατούρας» της Ρουμανίας. Πηγαίνοντας σε ένα σούπερ μάρκετ η Ρουμάνα καλεσμένη «μαγεύτηκε» από μια πυραμίδα με κονσέρβες που είχε στηθεί μπροστά στο σούπερ μάρκετ. Από αυτό το στιγμιότυπο και μετά, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος αποφάσισε ότι θα γίνει καπιταλιστής.

ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε ό,τι αφορά δε, στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ισχυρίστηκε ότι είναι παντελώς αθώοι οι δύο πρώην συνεργάτες του, Πουλής και Θεοφυλάττου που παραπέμπονται για την υπόθεση των προσλήψεων σημειώνοντας ότι θα παραστεί ο ίδιος στη δίκη για να αποδείξει την αθωότητα τους. «Κλαίνε με μαύρο δάκρυ στο ΚΕΕΛΠΝΟ που χάσανε μια τέτοια συνάδελφο», είπε αναφερόμενος στην κ. Θεοφυλάττου. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολακης ζήτησε τον λόγο. Ο προεδρεύων της Βουλής εξήγησε ότι δεν είναι μέλος της Επιτροπής για να του επιτραπεί να μιλήσει ωστόσο του έδωσε 2 λεπτά για να απαντήσει στα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. «Μόνο που αυτή η ιδεολογική ηγεμονία είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν τη χώρα το 1945. Όταν οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι είχαν τακιμιάσει με τους Γερμανούς» είπε προκαλώντας την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος φωνάζοντας του ζήτησε να ανακαλέσει. «Όταν όλη μου η οικογένεια που ήταν δάσκαλοι έπρεπε να πάρουν χαρτί από τον κοινοτάρχη ότι δεν είναι εθνικά επικίνδυνοι για να διοριστούν. Εγώ έτσι έγινα Αριστερός και όχι επειδή μπήκα σε ένα σούπερ μάρκετ για να δω τι έχει το ράφι, όπως έγινες εσύ.» είπε χαρακτηριστικά.

PCR τεστ

Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε και τη διατίμηση των PCR τεστ κατηγορώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι τα 47 ευρώ που όρισε ως πλαφόν είναι δώρο στις μεγάλες αλυσίδες για να κλείσουν τους μικρούς. Απαντώντας για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε ότι για πρώτη φορά εκείνος με τον υφυπουργό του Νίκο Ξανθό είχαν αναφερθεί στους 22 διορισμούς. «Με αυτόν τον τρόπο πήρες εσύ στο υπουργείο Υγείας και τους διόρισες υποτίθεται στις δομές οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι δούλευαν εκεί και έλεγες ότι θα μου ξεριζώσεις το μουστάκι; Εσύ που σέβεσαι» σχολίασε, κατηγορώντας τον ότι οικειοποιείται τον νόμο για τους ανασφάλιστους.

«Και σου πειράξαμε την οικογένεια ότι κάποιους, το χαρτάκι έλεγε, ότι τους συνέστησε η σύζυγός σου. Τότε έλεγες ότι είναι σκευωρία (…) και αποδείχτηκε ότι ήταν από τα λεφτά του προϋπολογισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε. Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis έκανε λόγο για στημένη διαδικασία κατά του Κώστα Βαξεβάνη, μετά τις αποκαλύψεις του, ενώ τον ρώτησε γιατί δεν ζητά από την κυβέρνηση να απαιτήσει από την Novartis να επιστρέψει τα λεφτά που φέρεται να δόθηκαν «κάτω από το τραπέζι». «Φοβάσαι τον Φρουζή;» αναρωτήθηκε ο Παύλος Πολάκης κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις