Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραβίαση μέτρων για τον κορονοϊό – επιχειρήσεις: Στην δημοσιότητα οι εμπορικές επωνυμίες
ΕΛΛΑΔΑ

Παραβίαση μέτρων για τον κορονοϊό – επιχειρήσεις: Στην δημοσιότητα οι εμπορικές επωνυμίες

Παραβίαση μέτρων για τον κορονοϊό - επιχειρήσεις:  Σκοπός της δημοσιοποίησης των ονομάτων είναι για ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες-καταναλωτές.

Δημόσια θα είναι πλέον η επωνυμία των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Σκοπός της δημοσιοποίησης των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα παραβιάζουν τα μέτρα είναι για ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες-καταναλωτές, καθώς η μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Τι αναφέρει η τροπολογία:

«Επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου covid 19 . Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών – πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη, τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορονοϊού», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις