Ήχος Μετέωρα Θεσσαλονίκη: Από πού προέρχεται ο περίεργο θόρυβος

ΕΛΛΑΔΑ

Ήχος Μετέωρα Θεσσαλονίκη: Από πού προέρχεται ο περίεργο θόρυβος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στο τέλος της φαίνεται πως βαίνει η υπόθεση με το μυστηριώδη ήχο στη Θεσσαλονίκη που αναστατώνει τους κατοίκους των Μετεώρων τις τελευταίες εβδομάδες.

18.01.2022 | 09:52

Την πρώτη πιο σίγουρη εκτίμηση έκανε η ΕΥΑΘ για το τι προκαλεί τον απόκοσμο ήχο που έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη. Αρμόδιοι φορείς επισκέπτονται και ερευνούν κάθε βράδυ το σημείο όπου ακούγεται έντονα ο ήχος και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι εντοπίστηκε η πηγή του ήχου. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αλλά και μέλη της διοίκησης ξεκίνησαν έρευνα λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας, όπου ο ήχος αναστάτωσε τους κατοίκους για μία ακόμα μέρα.

Η έρευνα έγινε μέσα στο υδραγωγείο ενώ μετά τη 1 αποχώρησαν χωρίς να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να ενημερωθούν. Αμέσως μετά μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου διαπιστώθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις από που προέρχεται ο ήχος.

Οφείλεται σε συντονισμό

Η πηγή του ήχου εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως. Το συνεργείο έκανε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. «Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100%  στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» αποκάλυψαν πηγές της ΕΥΑΘ.

Η εκτίμηση ενός μηχανικού

Σύμφωνα με την εκτίμηση που έδωσε, ακούγοντας τον ήχο μέσω του βίντεο με την αυτοψία του ThessToday.gr, ο μηχανικός Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο ήχος είναι κτυπογενής, χαμηλής συχνότητας, μεταλλικός, ακαθόριστης περιοδικότητας και εδαφομεταφερόμενος. «Και εφόσον είναι αντιληπτός εντός διαμερισμάτων, είναι και δομόφερτος και ίσως πιο ενοχλητικός λόγω του συντονισμού των ηχητικών κυμάτων που εγκλωβίζονται στον δομικό ιστό των κατασκευών. Ο ήχος ενδεχομένως να είναι προϊόν υδραυλικού πλήγματος, και δεδομένου του υδραγωγείου, το πρόβλημα προέρχεται από τις αντλίες και δίκτυο ανύψωσης πίεσης νερού λόγω της υψομετρικής διαφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 18.01.2022 | 09:52
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 18.01.2022 | 09:52
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 18.01.2022 | 09:52
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 18.01.2022 | 09:52
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 18.01.2022 | 09:52
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 18.01.2022 | 09:52
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 18.01.2022 | 09:52
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 18.01.2022 | 09:52
Exit mobile version