Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρης οπαδοί: 89 προσαγωγες, 15 συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης οπαδοί: 89 προσαγωγες, 15 συλλήψεις

Άρης οπαδοί: Οπλοστάσιο που τρομάζει βρέθηκε στην κατοχοί οπαδών του Άρη έξω από τη Ριζούπολη.

Ήλθαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με νοικιασμένα ΒΑΝ να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με τον Απόλλωνα, στη Ριζούπολη, κουβαλώντας μαζί τους ολόκληρο οπλοστάσιο, που, στη θέα του μόνο, κόβεται η ανάσα! Ο λόγος, για δεκάδες οπαδούς της ομάδας του Άρη, οι οποίοι, αν και δεν είχαν εισιτήρια εισόδου στο γήπεδο «Γ. Καμάρας», ήρθαν κοντά στην ομάδα τους και όπως είπαν κάποιοι από αυτούς, που, εν τέλει, συνελήφθησαν, μετέφεραν τα αντικείμενα για το φόβο ενδεχόμενης επίθεσης στη διαδρομή ή στην Αθήνα από οπαδούς αντίπαλης ομάδας! Όμως, το οπλοστάσιο, προβληματίζει πολύ τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, γιατί παραπέμπουν σε… πόλεμο με άλλους οπαδούς.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αναλυτικά τα ευρήματα που κατασχέθηκαν στην κατοχή τους η μέσα στα αυτοκίνητα της μεταφοράς τους ήταν: Έξι βόμβες μολότοφ, 11 τσεκούρια, 8 σουγιάδες, 5 μαχαίρια, 7 σιδερένιοι σωλήνες, 6 στειλιάρια, 3 καδρόνια, 3 κλομπ, 5 κατσαβίδια, 2 σφυριά, 2 αλυσίδες, σκύλα, κόφτης, 5 πυροσβεστήρες, 33 φωτοβολίδες, 3 κροτίδες, 3 βεγγαλικά, 40 κράνη, 5 κουκούλες full face, πέτρες, μάρμαρα, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2 γραμμαρίων, τσιγάρο με κάνναβη.

Προσήχθησαν 89 άτομα

Πριν την έναρξη, λοιπόν, του ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο Ριζούπολης «Γ.Καμάρας», προσήχθησαν στα γραφεία της Ασφάλειας 89 άτομα, εκ των οποίων τελικά μετά την ταυτοποίηση των κατόχων των αντικειμένων, συνελήφθησαν τα δέκα πέντε. Η Αστυνομία αναφέρει ότι στο γήπεδο της Ριζούπολης «ομάδα περίπου 100 ατόμων συγκεντρώθηκαν, άλλοι κινούμενοι πεζή και άλλοι εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, περιμετρικά του γηπέδου, κρατώντας λοστούς και πυροσβεστήρες και φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, που μετέβησαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τα ανωτέρω άτομα, προβαίνοντας παράλληλα στον έλεγχό τους καθώς και στα οχήματά τους.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των ατόμων που κατείχαν τα ανωτέρω αντικείμενα και συνελήφθησαν 15 άτομα εκ των προσαχθέντων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, –κατά περίπτωση- για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις