Αρπαγή Ρομά: Σκηνές αστυνομικής ταινίας στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή Ρομά: Σκηνές αστυνομικής ταινίας στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αρπαγή Ρομά: Αναζητούνται άλλα 12 άτομα

16.01.2022 | 20:51

Σκηνές αστυνομικής ταινίας ξετυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο ύψος της λαχαναγοράς στη Θεσσαλονίκη όταν επτά άτομα, που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, έκλεισαν τον δρόμο άλλου οχήματος, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι και με την απειλή κυνηγετικών όπλων απήγαγαν τον οδηγό και λήστεψαν επί τόπου τη σύζυγό του!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καθώς η γυναίκα έμεινε, σε ισχυρό σοκ, μόνη μέσα στο αυτοκίνητο, κατήγγειλε αμέσως στην Αστυνομία την αρπαγή του συζύγου της και από εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τόσο του απαχθέντος, όσο και των δραστών, που βρίσκονταν πίσω από την γκανγκστερική αρπαγή. Οι δράστες, λίγες ώρες μετά επικοινώνησαν με συγγενικό πρόσωπο του ομήρου και απαίτησαν «λύτρα» 40.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, διαφορετικά απείλησαν ότι δεν θα τον ξαναδούν ζωντανό.

Με τις κατάλληλες ενέργειες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν το κρησφύγετο, όπου κρατούνταν το θύμα και με επέμβαση τον απελευθέρωσαν, αλλά συνέλαβαν και τον πρωτεργάτη της αρπαγής έναν 69χρονο. Όπως απεδείχθη τόσο το θύμα της αρπαγής όσο και οι δράστες ήταν Ρομά, μέλη δύο γνωστών οικογενειών, που έχουν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους και μία «βεντέτα» που κρατάει χρόνια.

Αναζητούνται άλλα 12 άτομα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι άμεσες και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην άμεση σύλληψη 69χρονου ημεδαπού, καθώς και στην ταυτοποίηση δώδεκα ακόμη συνεργών του, που επίσης ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και αναζητούνται».

Πρόκειται, λέει η Αστυνομία,  για ημεδαπούς ηλικίας από 22 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.

«Ειδικότερα», σημειώνει η Αστυνομία στις 15 του μηνός,  πραγματοποιήθηκε καταγγελία από 27χρονη ημεδαπή γυναίκα, σύμφωνα με την οποία μεσημβρινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, επτά άτομα που επέβαιναν σε δύο  οχήματα, ανέκοψαν την πορεία του οχήματος τους και με την απειλή κυνηγητικών όπλων και τη χρήση βίας επιβίβασαν τον 28χρονο στο όχημα τους, ενώ αφαίρεσαν από την ίδια την τσάντα της, που περιείχε χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Απειλές

Στη συνέχεια, βραδινές ώρες, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου και μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε και απελευθερώθηκε ο 28χρονος, ενώ συνελήφθη επιτόπου ο 69χρονος ημεδαπός. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Exit mobile version