Ασθενοφόρο με ναρκωτικά: Μετέφερε πάνω από 300 κιλά παράνομων ουσιών

ΕΛΛΑΔΑ

Ασθενοφόρο με ναρκωτικά: Μετέφερε πάνω από 300 κιλά παράνομων ουσιών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ασθενοφόρο με ναρκωτικά: Μετά την απρόσμενη σύλληψη του οδηγού ασθενοφόρου, έχει ξεκινήσει έρευνα από την ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

15.01.2022 | 20:14

Αυτό κι αν είναι απίστευτο. Ασθενοφόρο, αντί να μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία, μετέφερε πάνω 320 κιλά ναρκωτικών!!! Συνέβη στην Ηγουμενίτσα με ασθενοφόρο, μάλιστα, που ανήκει σε Κλινική της Αθήνας. Ο οδηγός του, στρατολογημένος από κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών, από την Αλβανία στην Ελλάδα, εκμεταλλεύτηκε μία ημέρα άδειας, και βρέθηκε να «κόβει βόλτες» στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Κατευθυνόμενος κοντά στο ελληνοαλβανική σύνορα όπου μέλη του κυκλώματος είχαν μεταφέρει και εναποθέσει σάκους με 330 κιλά κάνναβης, εθεάθη από μπλόκο αστυνομικών, οι οποίοι φέρονται να μην υποψιάστηκαν τίποτε το ιδιαίτερο. Όταν όμως, οι ίδιοι αστυνομικοί είδαν και πάλι το ασθενοφόρο να κινείται στην περιοχή, κάτι υποψιάστηκαν και θέλησαν να προχωρήσουν σε έλεγχο.

Άνοιξαν την πίσω πόρτα

Όταν άνοιξαν την πίσω πόρτα, την πόρτα εισόδου των ασθενών, έπαθαν σοκ βλέποντας όλο το χώρο, όπου κάθονται και γιατροί και νοσηλευτής των μονάδων, γεμάτο σάκους ταξιδιωτικούς! Όταν άνοιξαν κι αυτούς, διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτοι με ναρκωτικά. Προχώρησαν αμέσως στη σύλληψη του οδηγού και στην κατάσχεση των σάκων με την κάνναβη. Ήδη μετά την απρόσμενη σύλληψη του οδηγού ασθενοφόρου, έχει ξεκινήσει έρευνα από την ασφάλεια Ηγουμενίτσας για την ακριβή του δράση στο πλαίσιο των μεταφορών ναρκωτικών.

Ήδη σε συνεννόηση με την κλινική της Αθήνας θα ερευνηθεί η δραστηριότητά τους τις ημέρες που ήταν εκτός υπηρεσίας. Σημαντικό στοιχείο για την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν τα τα τρία τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στην κατοχή του καθώς από εκεί θα προκύψουν όλες οι επαφές τους στην Ελλάδα και στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Κατά την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών. «Ειδικότερα», συνεχίζει η ανακοίνωση  «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ασθενοφόρο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και κατά την έρευνα που διενήργησαν στο εσωτερικό του διαπίστωσαν ότι ήταν έμφορτο με ταξιδιωτικούς σάκους.

13 σάκοι με 319 κιλά κάνναβης 

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν 13 σάκοι, που περιείχαν συνολικά 129 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 319 κιλών και 200 γραμμαρίων. Επίσης, στην κατοχή του οδηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό 900 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το ασθενοφόρο, ιδιοκτησίας ιδιωτικής μονάδας υγείας». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Exit mobile version