Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άκης Τσοχατζόπουλος θυρίδες: “Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τις αποκαλύψεις”
ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Τσοχατζόπουλος θυρίδες: “Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τις αποκαλύψεις”

Άκης Τσοχατζόπουλος θυρίδες: Η ύπαρξη θυρίδων σε τράπεζα του εξωτερικού, όπου ίσως υπάρχουν ποσά για τα οποία φυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι στόχοι της Βίκυς Σταμάτη για την ηθική αποκατάσταση της.

Χαρτί με αριθμούς που βρήκε η Βίκυ Σταμάτη στο προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, εξηγώντας πως, εικάζεται να παραπέμπουν σε θυρίδες μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας. “Μέσα στα χαρτιά ανακαλύφθηκαν κάποιοι αριθμοί, είναι αυτοί, καταλαβαίνετε δεν μπορώ να σας τους δείξω, οι οποίοι αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού”, αναφέρει ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1. Το περιεχόμενο και οι δικαιούχοι του – όταν αυτοί αποκαλυφθούν μετά από έρευνα που θα ζητήσει να γίνει η χήρα του πρώην υπουργού – ίσως λύσουν το μεγάλο μυστήριο με τα χρήματα που δεν βρέθηκαν ποτέ και για τα οποία φυλακίστηκε ο Άκης και η Βίκυ Τσοχατζοπούλου.

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου μέσω νομικών ενεργειών θα ζητήσει να διερευνηθεί ποιοι είναι οι δικαιούχοι των θυρίδων αυτών και ποιο είναι το περιεχόμενό τους. “Το επόμενο βήμα είναι μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε σε ποιον ανήκουν”, σημειώνει ο δικηγόρος. Τον Απρίλιο του 2012 ο πρώην υπουργός Άμυνας συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λίγους μήνες αργότερα καταδικάστηκε σε 19 χρόνια ποινή κάθειρξης. Σύμφωνα με την δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός δέχθηκε καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από εκπρόσωπο εταιρίας εξοπλιστικών προγραμμάτων, χρήματα τα οποία φέρεται να διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιριών…Χρήματα που ακόμη το ελληνικό κράτος αναζητά.

“Καταλαβαίνετε ότι πολλοί θα εικάσουν ότι εκεί ενδεχομένως βρίσκονται χρήματα που για χρόνια αναζητά η πολιτεία και για τα οποία φυλακίστηκαν πολλοί΄, μεταξύ αυτών και ο Άκης και η Βίκυ Τσοχατζοπούλου, τι απαντάτε σε αυτό;”, ρωτήθηκε ο δικηγόρος από τον ΑΝΤ1.

“Είναι πολύ πιθανό, αν κρίνετε ότι αυτοί οι αριθμοί βρίσκονται στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου και σας θυμίζω ότι έλεγε έως το θάνατό του ότι κάποιοι άλλοι πλούτισαν από αυτήν την ιστορία, και ίσως είναι αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τις αποκαλύψεις αυτές!”

Αντάλλαγμα η ηθική αποκατάσταση

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου είναι έτοιμη να παραδώσει τα στοιχεία αυτά στις ελληνικές αρχές με αντάλλαγμα- όπως λέει μέσω του δικηγόρου της αποκλειστικά στον ΑΝΤ1- την ηθική της αποκατάσταση. “Όλα αυτά τα χρόνια η Βίκυ Τσοχατζοπούλου δικάστηκε, καταδικάστηκε ,φυλακίστηκε ενώ η ίδια φώναζε ότι δεν έχει σχέση με βρώμικο χρήματα και βρώμικες συναλλαγές. Η πρόθεσή της, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχουν χρήματα ή μέρος χρημάτων που ψάχνει η Πολιτεία, τότε θα δώσει στο ελληνικό δημόσιο τα στοιχεία αυτά και έτσι θα αποδειχθεί αυτό που φωνάζει ότι δηλαδή δεν έχει σχέση με αυτήν την ιστορία. Δεν ξέρω βέβαια αν οι δικαιούχοι θα κοιμούνται ήσυχοι μετά τις αποκαλύψεις αυτές, αλλά είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία”, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις