Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος για γκέι: Τι δήλωνε ο νέος αντιδήμαρχος για το Περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος για γκέι: Τι δήλωνε ο νέος αντιδήμαρχος για το Περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη

Αίσθηση προκάλεσε ο ανασχηματισμός στον δήμο Θεσσαλονίκης

Στο διοικητικό σχήμα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκαταλέγεται πλέον και ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη αντιδημάρχου για το Περιβάλλον, καθώς και για τα θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το 2013, σε μια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί της πρώτης τετραετίας Μπουτάρη και με αφορμή το Thessaloniki Pride είχε προβεί σε ακραία σχόλια.

Συγκεκριμένα, είχε χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους «ανθρώπους με κουσούρι και πάθος», κατηγορώντας τους μάλιστα ότι δημιουργούν λάθος πρότυπα στους νέους.

Τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος είχε εκφράσει την αντίθεση και την οργή του για όσα ακούστηκαν στην αίθουσα

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (03.06.2013), με αφορμή τη συζήτηση για το 2ου Thessaloniki Pride 2013, ακούστηκαν απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που καταδεικνύουν την υποκρισία αλλά, κυρίως, τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και την έλλειψη ανοχής στις διαφορετικές αντιλήψεις ή τις διαφορετικές επιλογές των ανθρώπων. Εν τέλει, δείχνουν μια βαθιά σκληρότητα. Η οξύτητα και η έλλειψη σεβασμού προς την ετερότητα, όπως αυτές εκφράστηκαν από ορισμένους συναδέρφους, ανέδειξαν το σκοτεινό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης και, δυστυχώς, όπως ανέφερα μιλώντας για το θέμα, «ανοίγουν το δρόμο στους «μελανοχίτωνες» αυτής της πόλης και κουβαλούν νερό στο μύλο των φασιστικών κύκλων και της Χρυσής Αυγής».

Επικίνδυνα παιχνίδια σε δύσκολες εποχές. Στη χώρα περίσσεψε ο διχασμός. Η δική μας ευθύνη, υπό την απειλή μάλιστα της δραματικής διείσδυσης των ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία, είναι η συνετή καλλιέργεια της κουλτούρας του σεβασμού της διαφοράς (φυλετικής, εθνικής, θρησκευτικής, σεξουαλικής ή άλλης) και της συνύπαρξης και η προστασία της ετερότητας. Γιατί η πόλη αυτή πέρασε από πολλές σκοτεινές ιστορικές στιγμές και εμείς έχουμε υποχρέωση να ρίχνουμε φως. Με ψυχραιμία και χαμηλούς, ήρεμους τόνους”.

Ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ορφανού

Ο κ. Θεοτοκάτος διορίστηκε το 1977 στη Θαλάσσια Οικονομική Αστυνομία (Θ.Ο.Α) του Υπουργείου Οικονομικών ως τμηματάρχης (Κυβερνήτης ). Τέλη εκείνης της χρονιάς τοποθετείται  ως προϊστάμενος αυτής της Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη που μετονομάζεται σε Δίωξη Λαθρεμπορίου  και στη συνέχεια μετασχηματίζεται σε Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Παράλληλα με τις υπηρεσιακές  του υποχρεώσεις  ασχολείται ενεργά  και μετέχει σε διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζομένων και των Φιλανθρωπικών  σωματείων  της  Θεσσαλονίκης  μέχρι σήμερα. Έχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις για το Μακεδονικό ενώ σε ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων, που προΐσταται, το 2019 γράφει: “Το όνομά τους είναι «Vardarska» και έτσι πρέπει να ονομαστούν και να λέγονται τα Σκόπια”.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 6/2/2018 ο κ. Θεοτοκάτος έγραφε,

“Αγωνίσθηκαν γενιές Ελλήνων ηρώων για να προστατέψουν το καλύτερο κομμάτι της γης που μας χάρισε ο Θεός. Χύθηκε άφθονο αίμα για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους μνηστήρες. Και βέβαια το χέρι του Θεού τους εγκλώβισε και αποκλείσθηκαν από το Αιγαίο, που είναι πηγή ζωής, ελευθερίας και πολιτισμού και είναι ποτισμένο από τον ιδρώτα και το αίμα των Αρχαίων Ελλήνων Ποντοπόρων. Ποιος θα τολμήσει να υπογράψει το ξεπούλημα;

Γιατί ο Άγιος Κολοκοτρώνης, που ο Θεός του έδωσε την υπομονή, την δύναμη και το κουράγιο να ελευθερώσει την Ελλάδα βροντοφωνάζει, μαζί με όλους τους ήρωες: «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» Ας μην το ξεχνούν!!! Ας προσέξουν!!!”. Αποκαλεί συχνά σε άρθρα ή λόγους του τους πρόσφυγες ως λαθρομετανάστες ισχυριζόμενος ότι “η χώρα μας εποικίζεται και αλλοιώνεται ο πληθυσμός της. Όμως παράλληλα με τον καθημερινό εποικισμό αναπτύσσεται με ολοκληρωτικό μάλιστα τρόπο η νομιμοποίησή του με βάση την πολιτική ορθότητα”, χαρακτήρισε τον περίφημο μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, που αφόρισε το Θόδωρο Αγγελόπουλο, αθάνατο Γίγαντα.

Τι έγραψε ο Νίκος Ταχιάος το 2019

«Βρέθηκα χθες στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών που συνόδευαν τους γονείς τους. Λυπήθηκα και ντράπηκα όμως, γι’ αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος.

Εύχομαι αυτές οι απόψεις να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι απεχθέστατες. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται να τείνω χείρα συνεργασίας σε αυτές και ασφαλώς, όλες οι ευπαθείς ομάδες θα νιώσουν τη στοργή και τη φροντίδα της διοίκησής μου. Στη σκέψη μου δεν έχω μηχανισμούς ελέγχου ψηφοφόρων ή κοινωνικές ομάδες που συγκρούονται, αλλά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των υπολοίπων. Μόνο έτσι θα υπάρξουμε ως κοινωνία και ως έθνος. Γι’ αυτό και αυτή η ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά των άκρων για να μην έχω εχθρούς.» είχε γράψει σε ανάρτηση του.

«Αποκαλύφθηκε ο γαλάζιος δήμαρχος- τα προσχήματα τελείωσαν-η πόλη χρειάζεται προοδευτική λύση!» σχολίασε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις