Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολύγυρος οπλοστάσιο: Πιστόλια, σφαίρες και διόπτρες νυχτερινής όρασης
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύγυρος οπλοστάσιο: Πιστόλια, σφαίρες και διόπτρες νυχτερινής όρασης

Πολύγυρος οπλοστάσιο: Έρευνα αν τυχόν παρόμοια όπλα και εξαρτήματα έχουν περάσει και σε χέρια κακοποιών.

Η πληροφορία, που έφθασε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου μιλούσε για κατοχή οπλισμού από δύο άτομα. Η επιχείρηση… αφοπλισμού οργανώθηκε και εκτελέστηκε, αλλά η έκπληξη των αστυνομικών ήταν μεγάλη όταν βρέθηκαν μπροστά σε όπλα και εξαρτήματα με τα οποία θα μπορούσαν να εξοπλιστούν μέχρι και ελεύθεροι σκοπευτές! Πέρα από τα… συνήθη, δυστυχώς, που ανακαλύπτονται σε άλλες περιπτώσεις οπλοκατοχής ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει η ανακάλυψη δύο αεροβόλων όπλων αναισθησίας(!), ένας μεταλλικός σιγαστήρας, που προσαρμόζεται σε όπλο με μακριά κάννη, τέσσερις διόπτρες σκόπευσης νυχτερινής όρασης(!) και σκοπευτικό λέϊζερ. Όλα αυτά, αλλά και άλλα-πιστόλια, σφαίρες κλπ- φυλάσσονταν από τους κατόχους τους σε αποθήκη στην οποία έφθασε η Ασφάλεια Πολυγύρου μετά από την έρευνα [που προηγήθηκε και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη σε περιοχή της Χαλκιδικής των δύο ημεδαπών ανδρών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών και περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της «αρχικά εντοπίστηκε ο ένας από τους προαναφερόμενους άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη, που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Δύο πιστόλια και 3 γεμιστήρες πιστολιών, 3 κυνηγετικά όπλα που ανήκουν στον δεύτερο άνδρα, 2 αεροβόλα όπλα αναισθησίας και 1 περίστροφο κρότου, ένας αυτοσχέδιος μεταλλικός σιγαστήρας για προσαρμογή σε κάνη καραμπίνας, 4 διόπτρες σκόπευσης – νυχτερινής οράσεως και 1 σκοπευτικό laser. Ακόμη, 1.067 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 16 συσκευασίες ενέσιμου αναισθητικού και 5 βέλη αναισθησίας για κτηνιατρική χρήση».

Εκρηκτική ύλη, πυροκροτητές και αρχαία νομίσματα

Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 660 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης και 200 γραμμάρια άκαπνης πυρίτιδας, 27 κοινοί πυροκροτητές, 24 πυροδοτημένοι κάλυκες και πυραγωγό σχοινί συνολικού μήκους 93,6 μέτρων. Προσθέτει η Αστυνομία ότι εντοπίστηκαν και 192 αρχαία νομίσματα, 1 πήλινο αγγείο και 1 μεταλλικό αντικείμενο, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με εκτίμηση υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής,

Έρευνα στην οικία

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε και ο δεύτερος ημεδαπός και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Οκτώ κυνηγετικά όπλα , 4 από τα οποία κατείχε νόμιμα, χωρίς όμως να τηρούνται οι όροι της ασφαλούς φύλαξής τους, 1 πιστόλι κρότου, 174 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 156 αρχαία νομίσματα και 29 αντικείμενα (δαχτυλίδια, βραχιόλια κ.α.), που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με εκτίμηση υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ενώ η έρευνα, όπως είναι επόμενο, συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν τυχόν έχουν πωληθεί σε ενδιαφερόμενους παρόμοια με τα προαναφερθέντα όπλα και εξαρτήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις