Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καθηγητής ΑΣΟΕΕ – ξυλοδαρμός: Η κατάσταση “μυρίζει μπαρούτι”, νέα επεισόδια
ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής ΑΣΟΕΕ – ξυλοδαρμός: Η κατάσταση “μυρίζει μπαρούτι”, νέα επεισόδια

Καθηγητής ΑΣΟΕΕ - ξυλοδαρμός:

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης εντός της ΑΣΟΕΕ, όπου συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία επιχείρησαν να ανακαταλάβουν χώρο του πανεπιστημίου. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να γκρεμίσουν τοίχο με τον οποίο είχε κλειστεί ο χώρος της κατάληψης, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ύστερα από ενημέρωση των πρυτανικών αρχών.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται οι άνδρες της ΟΠΚΕ να φωνάζουν “Όλοι κάτω” και στη συνέχεια να περνούν χειροπέδες στους νεαρούς, που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στη συνέχεια τους οδήγησαν έξω από το Ίδρυμα, ενώ στο υλικό είναι εμφανείς οι ζημιές που προκλήθηκαν στον χώρο, με τον τοίχο του πανεπιστημίου να είναι τρυπημένος. Τα έξι άτομα οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, που ενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ “μυρίζει μπαρούτι”, καθώς το περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό ενός καθηγητή, την ώρα του μαθήματος, μέσα σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλαν στον χώρο και τον ξυλοκόπησαν, ενώ επιτέθηκαν και εναντίον φοιτητών που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον διδάσκοντα. Για την υπόθεση δόθηκε εντολή ποινικής έρευνας από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου.

Ποιος είναι ο καθηγητής – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Πρόκειται για καθηγητή Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο οποίος, σύμφωνα με την εκπομπή του Mega “Live News”, είναι κατηγορούμενος από την περίοδο 2018-2019 για μία υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό τρικ της πυραμίδας. Δηλαδή, για μια επικερδή επένδυση, φέρεται αρχικά να εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, επέδιδε κάποιους τόκους και παρακρατούσε τα ποσά. Για το αδίκημα αυτό είναι κατηγορούμενος το 2022.

Η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” δημοσίευσε πρόσφατα τις καταθέσεις τριών συναδέλφων του πανεπιστημιακού. Ο ένας από αυτούς ανέφερε ότι όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, διαπίστωσε ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών συνδέεται με την επίθεση που δέχτηκε ενώ έκανε μάθημα. Σημειώνεται, ότι ο εν λόγω καθηγητής έμεινε στη θέση του μέχρι σήμερα γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες. Στο παρελθόν, κατείχε θέσεις κρατικές, σε επιτροπές και σε συμβούλια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις